Τριτοκοσμικές εικόνες επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους μετανάστες να είναι στοιβαγμένοι σαν τα ποντίκια.

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, κοιμούνται ξαπλωμένοι στα πεζοδρόμια, προσπαθώντας να προφυλαχτούν από τον ήλιο με χαρτόκουτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονται για την εικόνα που επικρατεί, καθώς ο χώρος αυτός, ο οποίος είναι το κέντρο υποδοχής των τουριστών που φτάνουν στο νησί με κρουαζιερόπλοια, αποτελεί τη βιτρίνα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονα παράπονα εκφράζονται από του καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι ναι μεν συμπάσχουν με το ανθρώπινο αυτό δράμα, από την άλλη όμως πλευρά δεν μπορούν να βλέπουν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους να κοιμούνται καταγής, μπροστά από τα μαγαζιά τους.

Στον περίφραχτο τώρα χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Παρ” ότι υπάρχει σχετική διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, να αδειάσει άμεσα ο ελεγχόμενος χώρος του τελωνείου, εν τούτοις η διαταγή αυτή δεν έχει εκτελεστεί από κανέναν, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Χαράλαμπος Μαργαρίτης να καταφύγει στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, όπου έκανε μηνυτήρια αναφορά.

Ο χώρος αυτός, ο οποίος είναι το κέντρο υποδοχής των τουριστών με τα κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο, αποτελεί τη βιτρίνα του νησιού.

Δυστυχώς όμως οι ξένοι επισκέπτες που καταφθάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα πρώτα αξιοθέατα που αντικρίζουν, είναι απλωμένα ρούχα από μπουγάδες, μανάδες να κρατούν τα νεογέννητά τους στην αγκαλιά τους και μετανάστες να έχουν κάνει κατάληψη σε όλους σχεδόν τους χώρους του τελωνείου, ακόμα και των κατασχεμένων αυτοκινήτων, στα οποία καταφεύγουν για λίγη δροσιά.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, φαίνεται να μην είχε κανένα αντίκρυσμα, αφού οι υποσχέσεις που έδωσε, παρέμειναν …υποσχέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης