Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 05:58
Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επίθεση δύο αγνώστων τα ξημερώματα της Πέμπτης στη γαλλική πρεσβεία.

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού πέταξαν μια χειροβομβίδα, τράπηκαν σε φυγή. Η χειροβομβίδα εξερράγη, προκαλώντας τον τραυματισμό του φρουρού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο του κτηρίου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 05.00. Η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται πολύ κοντά στη Βουλή (λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7). Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που προχώρησαν σε αποκλεισμό των γύρω δρόμων. Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών συλλέγουν υπολείμματα από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μια μηχανή εντοπίστηκε στα Εξάρχεια και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί. Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη, ωστόσο δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη επίθεση.

Οι αστυνομικοί και τα κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αποχώρησαν από το σημείο, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους και πλέον η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην Ακαδημίας από το ύψος της οδού Κανάρη διεξάγεται κανονικά.Φωτογραφίες / Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 13:04