Eπανακαθορίζονται και τροποποιούνται, με αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να σχεδιαστούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα masterplan, οι χερσαίες ζώνες των λιμένων Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, Καβάλας και Κέρκυρας.

«Με την τροποποίηση των χερσαίων ζωνών του λιμένα Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, αλλά και στα λιμάνια της Καβάλας και της Κέρκυρας επιλύονται προβλήματα που για χρόνια απασχολούσαν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και στα οποία δεν είχαν δοθεί ποτέ λύσεις. Τα λιμάνια αυτά μπορούν πλέον να σχεδιάσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα masterplan», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ακολουθήσει η τροποποίηση χερσαίων ζωνών και σε άλλα λιμάνια της χώρας, προς όφελος τόσο των οργανισμών λιμένων, όσο και των τοπικών κοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα για το λιμάνι της Καμαριώτισσας ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε«ότι αναβαθμίζεται η μοναδική πύλη της ακριτικής Σαμοθράκης παρέχοντας της πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς την επικοινωνία και την ανάπτυξη της».

-Λιμάνι Καμαριώτισσας – Σαμοθράκη

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα τμήμα του λιμένα που δεν εξυπηρετεί λιμενικές υπηρεσίες, αποδίδεται στον Δήμο Σαμοθράκης, ενώ ένα άλλο τμήμα του, κρίσιμο για την αναβάθμιση του (προς Νότο), εντάσσεται στην λιμενική ζώνη με σκοπό την μελλοντική επέκταση του (λιμένα) προκειμένου να εξυπηρετεί με ασφάλεια και ποιότητα την ακτοπλοϊκή, τουριστική και άλλη κίνηση του λιμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Λιμάνι Καβάλας

Όσον αφορά το λιμάνι της Καβάλας η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:

– Αποχαρακτηρίζεται το σύνολο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που περικλείεται από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (Ναυπηγείο), έκτασης 10.785,92 τ.μ.

– Αποχαρακτηρίζεται τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας

– Επανακαθορίζονται τα όρια της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» έκτασης 127.081,79 τ.μ.

-Λιμάνι Κέρκυρας

Όσον αφορά το λιμάνι της Κέρκυρας η υπουργική προβλέπει τα εξής:

– Παραμένει ως έχει η υφιστάμενη Χερσαία Ζώνη Λιμένα από την περιοχή Αλιευτικό Καταφύγιο Μανδουκίου στο ύψος της εισόδου του, μέχρι το ύψος των Δημοτικών Αποθηκών (πρώην Δημοτικά Σφαγεία).

– Τροποποιείται η υφιστάμενης Χερσαία Ζώνη Λιμένα(Χ.Ζ.Λ.) στο ύψος των Δημοτικών Αποθηκών (πρώην Δημοτικά Σφαγεία) για να ακολουθεί την γραμμή του νέου Αιγιαλού η οποία και θα καθοριστεί εκ νέου.

– Παραμένει ως έχει η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. από το ύψος του χώρου των Δημοτικών Αποθηκών (πρώην Δημοτικά Σφαγεία) μέχρι και το ύψος του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ.

– Τροποποιείται η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. στο ύψος του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ και επανακαθορίζεται ώστε να ακολουθεί την γραμμή του νέου Αιγιαλού.

– Παραμένει ως έχει η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. στην περιοχή της οδού Γαρδικιώτη.

– Τροποποιείται η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. και επανακαθορίζεται για να ακολουθεί την γραμμή του νέου Αιγιαλού.

– Τροποποιείται η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. στο ύψος του Νέου Κόμβου Λιμένα και επανακαθορίζεται.

– Τροποποιείται η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. από την είσοδο του Τουριστικού Καταφυγίου στη θέση Σπηλιά έως και τη Νότια κλίμακα επί της οδού Αρσενίου και επανακαθορίζεται.

– Τροποποιείται η υφιστάμενη Χ.Ζ.Λ. και επανακαθορίζεται στο ίχνος ποδός του λίθινου τοιχίου αντιστήριξης υπό της οδού Δονζελότ.

– Καθορίζεται η Χερσαία Ζώνη Λιμένα ώστε να αποτελεί κλειστό πολύγωνο με σύνολο σημείων από το N1 έως το Ν222.

– Καθορίζεται η Θαλάσσια Ζώνη Λιμένα ώστε να αποτελεί κλειστό πολύγωνο.

– Αποχαρακτηρίζεται όλη η Χ.Ζ.Λ. από το Καφέ Γυαλί (σημείο Ν131) μέχρι και τις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κ. (Περιοχή Παναγιοπούλας και Φαληράκι).

– Αποχαρακτηρίζεται όλη η Χ.Ζ.Λ. από τις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κ., της περιοχής Γαρίτσας μέχρι και τον Ανεμόμυλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης