Την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην κατανομή των βοσκήσιμων γαιών ζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά, τονίζοντας την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας σύνταξης των προσωρινών σχεδίων βόσκησης.

Επίσης, το προεδρείο του ΣΕΚ έθεσε σειρά θεμάτων, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και ενέργειας, στις τιμές παραγωγού στο γάλα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, και στην ανάγκη επίσπευσης της ολοκληρωμένης εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος «Άρτεμις» για την αποφυγή των παράνομων ελληνοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μελάς δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και εφόσον αυτό είναι εφικτό, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής ιδιότητάς του, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι κατά την πρόσφατη παρέμβασή του στο συμβούλιο υπουργών στήριξε το θέμα της ρευστότητας στην αγορά μέσω της αύξησης των προκαταβολών των ενισχύσεων, τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου πυλώνα, και ζήτησε από την Επιτροπή να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, ώστε οι απαιτούμενοι έλεγχοι να ολοκληρωθούν πριν από την τελική εξόφληση των γεωργών.

Ένα ζήτημα, το οποίο, όπως είπε, αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική επιτροπή Γεωργίας και να αποτελέσει το κύριο θέμα στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης