Τρόπους ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού αναζητεί η δημοτική αρχή Καστοριάς, καθώς διαθέτει 70 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες αλλά και μουσουλμανικά μνημεία που επιδιώκει να αναδείξει.

Το θέμα αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Καστοριάς Δημήτρης Πετρόπουλος, με αφορμή την πραγματοποίηση σχετικής ημερίδας στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τουρίστες της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν από 1.300.000 το 2010 σε 2.400.000 το 2014. Μάλιστα, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να προσελκύσει πλήθη τουριστών από την Τουρκία. Στοχεύουμε σε μια συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να αναπτύξουμε και εμείς τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το τουριστικό προϊόν του τόπου περιλαμβάνει ακόμη τα περίφημα αρχοντικά στην παλιά πόλη, τα μονοπάτια που ενδείκνυνται για περιπατητικό τουρισμό, τη λίμνη, τα γουναράδικα, τον λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό, τη σπηλιά του Δράκου και το ενυδρείο γλυκού νερού που είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.

Ο αντιδήμαρχος Καστοριάς ευχαρίστησε τον κ. Πέγκα για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμος και γνωστοποίησε ότι υπήρξαν διμερείς επαφές ανάμεσα σε επιχειρηματίες, εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών γραφείων από τις δύο πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχες συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε επερχόμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας από τον Δήμο Καστοριάς στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο και της διπλωματίας των πόλεων και με σκοπό να αναζητηθούν νέες μορφές συνεργασίας στον χώρο του τουρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης