Τροχαίο στη Λέσβο: Τραγικό τέλος για την πρώην δήμαρχο Ερεσού

Τροχαίο στη Λέσβο:  Τραγικό τέλος για την πρώην δήμαρχο Ερεσού
Συγκλονισμένη είναι από το βράδυ της Κυριακής η κοινωνία της Λέσβου..

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση ήρθε να "ταράξει" την ηρεμία της Λέσβου μετά το άκουσμα του σφοδρού τροχαίου που σημειώθηκε στις αλυκές Καλλονής έχοντας 2 νεκρούς και 18 σκοτωμένα πρόβατα.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ηλικιωμένος κτηνοτρόφος από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βοηθό του (περίπου 55 ετών) κάτοικο επίσης Αγίας Παρασκευής έβγαλαν το κοπάδι με τα πρόβατά τους στον δρόμο, με σκοπό να το οδηγήσουν σε άλλο σημείο.

Μαζί με τα ζώα οι δύο βοσκοί επιχείρησαν να διασχίσουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα διερχόμενο Ι.Χ. που κινείτο στον ίδιο δρόμο να πέσει επάνω στο κοπάδι και στον 55χρονο βοηθό του κτηνοτρόφου που κατεύθυνε το κοπάδι. Το Ι.Χ. επίσης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο πέρασμα των 2 διερχόμενων μέσα απο το κοπάδι από την σύγκρουση πέθανε ακαριαία ο περίπου 55 χρονών βοηθός του κτηνοτρόφου και τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα που επέβαινε σε ένα από τα δύο Ι.Χ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετακίνηση προβάτων απαγορεύεται λόγο της νόσου της ευλογίας που πλήττει την Λέσβο και την ευρύτερη περιοχή της Καλλονής.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν ο ηλικιωμένος και οι 4 επιβαίνοντες των Ι.Χ οι οποίοι είναι ελαφρά τραυματίες, εκτός από μια γυναίκα μικρής ηλικίας που η κατάσταση της κρίνεται κρίσιμη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου

Ο Δήμος Λέσβου και η Δημοτική Αρχή, στο ξαφνικό άγγελμα του θανάτου της πρώην Δημάρχου Ερεσού, Ζαφείρως Καραβασίλη, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους της εκλιπούσης.

Η Ζαφείρω Καραβασίλη υπήρξε αγωνίστρια, άνθρωπος άξιος, ανιδιοτελής, ακούραστος, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και κοινωνικής συμμετοχής. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους συμπολίτες της, με μεγάλη και συνεχή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, τόσο μέσα από τις θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς, όσο και από την εργασιακή της διαδρομή, πιστή στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός της, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Ας είναι αιώνια η μνήμη της.

Πηγή: lesvospost.com
Φωτογραφία: kalloninews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 00:40