«Τροχιοδρομείται» το σκάνδαλο του ΟΣΕ – Ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο Χριστοφοράκος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 18:08
«Τροχιοδρομείται» το σκάνδαλο του ΟΣΕ – Ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο Χριστοφοράκος
Δεκαοκτώ χρόνια μετά, «τροχιοδρομείται» στην ελληνική Δικαιοσύνη αποκαλούμενο σκάνδαλο του ΟΣΕ, με τον εισαγγελέα να προτείνει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και ακόμη έξι συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση προμήθειας υλικού για τον Οργανισμό από το γερμανικό κολοσσό.

Η υπόθεση, η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά για την οποία ζητείται να δώσει λογοδοτήσει ο … άφαντος για τις δικαστικές αρχές της χώρας Μ. Χριστοφοράκος αφορά τρεις συμβάσεις που καταρτίστηκαν το 1999 οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν τον ΟΣΕ καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση τους. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία που έχει μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ρήτρες για την καθυστέρηση των προμηθειών δόθηκαν «μίζες» που αγγίζουν τα 2 εκ ευρώ.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης εισηγείται, στην πρόταση του, να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, FriedrichSmaxvil και Hans Martin Schabert.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την επίμαχη υπόθεση.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικοί συμβούλιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 18:08