Αγωνία εν πλω για τους 307 επιβάτες του Super Jet. Για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 ημέρες, αποκολλήθηκε το πλωραίο παραπέτο του καταμαράν, την ώρα που βρισκόταν μεσοπέλαγα με κατεύθυνση τη Φολέγανδρο. Πρόκειται για το τμήμα του πλοίου που εμποδίζει την εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας άδεια να «δέσει» στο κοντινότερο λιμάνι, αυτό της Σίφνου. Στις 1:10, το καταμαράν έδεσε στο λιμάνι της Σίφνου, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα οι επιβάτες παραμένουν στο Super Jet, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αποβίβαση του “Άγιος Γεώργιος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε νωρίτερα η πλοιοκτήτρια εταιρία, αναφέρει ότι το Super Jet θα παραμείνει στο λιμάνι της Σίφνου έως ότου επιθεωρηθεί από ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού και νηογνώμονα.

Το καταμαράν αναχώρησε στις 7:30 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Φολέγανδρο, τη Θήρα, την Αμοργό και τα Κουφονήσια, ενώ στη συνέχεια θα επέστρεφε στον Πειραιά.

Άγνωστο παραμένει το πώς θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οι 307 επιβάτες του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 27 Ιουλίου και ενώ έπλεε προς τη Μήλο, το Super Jet παρουσίασε ξανά το ίδιο πρόβλημα, το οποίο είχε τότε αποδοθεί στον έντονο κυματισμό.

(Πρώτη καταχώρηση: 17 Αυγούστου, 12:55 μμ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης