Το σύστημα υγείας θα αντέξει με κάθε τρόπο, παρά την πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Όλη η πόλη δοκιμάζεται με την απαγόρευση, αλλά σίγουρα αυτοί που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση είναι οι υγειονομικοί» τόνισε και πρόσθεσε: «Το σύστημα θα αντέξει με κάθε τρόπο, είτε δημιουργώντας τη χωρητικότητα που χρειάζεται αξιοποιώντας τις ιδιωτικές κλινικές, είτε μετασχηματίζοντας τις κλινικές μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία. Το υγειονομικό σύστημα ζορίζεται» είπε ο κ. Τσαλικάκης, καθώς, όπως διευκρίνισε, «είναι η έβδομη ημέρα που δεχόμαστε πίεση στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο ΑΧΕΠΑ, στο Ιπποκράτειο και στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της 4ης ΥΠΕ. Βρήκαμε θετικά κρούσματα και στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται συχνά. Ενώ έχουν γίνει και μεταφορές ασθενών από κλινικές των νοσοκομείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να απελευθερωθούν κλίνες για COVID-19».

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα πανδημίας, σε σχέση με το πρώτο κύμα την περασμένη άνοιξη, ο κ. Τσαλικάκης είπε πως «η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο κύμα. Αυτή τη στιγμή εμπλέκονται όλα τα νοσοκομεία και δυσκολεύονται, ενώ στο πρώτο κύμα ήταν ένα δύο νοσοκομεία. Ωστόσο έχουμε τον σχεδιασμό μας και, όταν βλέπουμε ότι το σύστημα ξεπερνάει κάποιες κόκκινες γραμμές, κάνουμε όποιες ενέργειες χρειάζεται. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εισαγωγές και ενεργοποιείται το επόμενο σχέδιο».

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα βαρεθεί να κάνει συνεχώς έκκληση προς τους πολίτες, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας. «Δεν ξεχνάμε να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης