Για τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο αλλά για τις σεισμικές δονήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε στο zougla.gr ο  καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως «από καιρό εις καιρό στη χώρα μας παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε ταυτόχρονη διέγερση διάφορων σεισμικών περιοχών. Σχετικά με την Κρήτη είναι μια συστοιχία δειγμάτων με διεύθυνση βόρειο βορειοανατολική βόρειο βορειοδυτική η οποία δίνει τέτοια γεγονότα. Ευτυχώς οι πιθανότητες για μεγαλύτερο γεγονός είναι πάρα πολύ μικρές. Οι πρώτοι υπολογισμοί που κάναμε έδειξαν ότι η πιθανότητα για έναν σεισμό πάνω από πέντε ρίχτερ είναι 4,5%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στη Θήβα λέγοντας πως είναι η περιοχή που τον προβληματίζει. «Εμένα η μόνη περιοχή η οποία με προβληματίζει είναι η περιοχή της Θήβας. Για τον λόγο ότι είναι μια περιοχή με βεβαρυμμένο σεισμικό ιστορικό, έχει δώσει μεγάλα γεγονότα και είναι μια πόλη που έχει άσχημες συνθήκες δόμησης, οπότε το παρακολουθούμε, έχουμε βάλει όργανα και κάνουμε αναλύσει0ς» εξήγησε.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης