Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, φωτογράφησε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθώς όπως σημείωσε δεν μπορούμε «να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι».

Το lockdown, όπως είπε, σταδιακά και ελεγχόμενα θα αίρεται. Μιλώντας για την επιστροφή στην επόμενη ημέρα, είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και «αν δεν χαλαρώσουμε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα» και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις ζωές μας. Η στρατηγική μας στην Ελλάδα βασίζεται «σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην κοινωνική πίεση» είπε και πρόσθεσε πως «είναι αδύνατο να συνεχίσει ένα lock down έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο που δεν θα γνωρίζουμε αν είναι και αποτελεσματικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αναρωτήθηκε:«Πότε είναι καλύτερο να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα; Τώρα ή το φθινόπωρο που θα κυκλοφορούν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη»;

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας η ανοσία του πληθυσμού θα χτιστεί σταδιακά και είπε ότι πολλοί μιλούν για 50% με 70% ανοσία στον πληθυσμό, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα. Για την ανοσία, όπως είπε, υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα άτομα που νοσούν, αναπτύσσουν αντισώματα τα οποία τα προστατεύουν και μια άλλη άποψη επιστημόνων με την οποία κι εγώ συντάσσομαι, που εκτιμά ότι μάλλον αναπτύσσουμε αντισώματα τα οποία διαρκούν ένα έτος». Για αποτελεσματικό εμβόλιο τόνισε, μπορεί να απαιτηθούν έως και 18 μήνες όπως λέει ο ΠΟΥ και διερωτήθηκε, «μπορεί να μείνει η χώρα σε lockdown για 18 μήνες»;

Τι θα γίνει με Πανελλαδικές – Με μάσκες στα Δικαστήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και αν αυτές μπορούν να γίνουν με ασφάλεια, ο Σ.Τσιόδρας είπε πως είναι «πολύ νωρίς για να συζητιέται ένα τέτοιο θέμα και καλό είναι να περιμένουμε για να δούμε τα ειδικά μέτρα που αφορούν την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων». Καταλαβαίνω το άγχος, καθώς έχω και στο περιβάλλον μου ανθρώπους των οποίων τα παιδιά δίνουν εξετάσεις, αλλά «να είστε σίγουροι ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τα μέτρα φυσικής απόστασης και ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει ασφάλεια και κάνεις μαθητής να μην τις χάσει.

Μιλώντας επίσης για τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία τα οποία ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα ο κύριος Τσιόδρας είπε ότι αποφασίστηκαν τα εξής: Χρήση μάσκας όχι μόνο από την Έδρα αλλά και από του δικηγόρους και τους διαδίκους, παρουσία αντισηπτικών σε όλους τους χώρους, διατήρηση της φυσικής απόστασης κατ’ ελάχιστο ενάμιση μέτρο και παρουσία ενός ατόμου ανά 10 m².

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης