Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, προς τους ιατρικούς συντάκτες, το απόγευμα της Τρίτης, «αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα νοσοκομεία αναφοράς, πολιτών οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί».

Όπως ανέφερε ο κος Tσιόρδας, «γίνεται προσπάθεια για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να ελέγξουμε όλους αυτούς τους πολίτες. Όμως αλλάζει η στρατηγική ελέγχου των κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ελέγχουμε μόνο τα σοβαρά κρούσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επίσης υπάρχουν τα παιδιά που έχουν ένα μεγάλο ιικό φορτίο και μπορούνε εύκολα να κολλάνε τους μεγαλύτερους σε ηλικία», πρόσθεσε.

Για τα ιδιωτικά φροντιστήρια είπε πως «πρέπει να υπάρξει απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη διενέργεια των μαθημάτων».

Τόνισε δε  ότι «ο κορωνοϊός, είναι ένας έξυπνος ιός, ο οποίος μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και χτυπάει πάντα τις ευπαθείς ομάδες. Στόχος μας είναι να μην κολλήσουμε όλοι μαζί την ίδια στιγμή. Μετά από 3 και 4 εβδομάδες βλέπουμε πως θα έχουμε νέα κρούσματα. Δεν θέλουμε πάντως τα προβλήματα που έχει η Ιταλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα τέσσερα ορφανά κρούσματα επεσήμανε πως «είναι πνευμονίες οι οποίες ελέγχονται και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση έτσι ώστε οι ΜΕΘ όλων των δημόσιων νοσοκομείων να είναι έτοιμες να δεχθούν αρκετά κρούσματα. Μην νομίζετε ότι δεν θα μετράμε και θανάτους σε μικρό χρονικό διάστημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης