Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού τάχθηκε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Όπως είπε, «η τρικομματική κοινοπραξία πρέπει να γνωρίζει ότι όπου επιχειρήθηκε, στη χώρα μας ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελούς έργου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν μειώθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «αυξήθηκε μετά την ιδιωτικοποίησή τους. Νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν. Αντίθετα, μειώθηκε το προσωπικό τους. Οι επενδύσεις που πολυδιαφημίστηκαν, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «αν αφήσουμε να πουληθεί, τώρα, η ΕΥΔΑΠ, με βάση την τρέχουσα αξία των μετοχών της, το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει το εξευτελιστικό ποσό των 250 εκατ., ενώ η πραγματική της αξία εκτιμάται σε πάνω από 6,5 δισ., ένα τίμημα μικρότερο και από πινάκιο φακής».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «η τρόικα εσωτερικού ξεπουλάει την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΠΑΠ και όποια άλλη δημόσια επιχείρηση αποδίδει μέρισμα στον κρατικό προϋπολογισμό, όσο – όσο και όπως – όπως, κατ’ εντολή της τρόικας εξωτερικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ανέφερε πως «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παίζουν θέατρο σε βάρος του ελληνικού λαού. Διανέμουν ρόλους μεταξύ τους. Υποδύονται τους αγανακτισμένους διαπραγματευτές».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης