Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας κατά τόπους συνθήκες παγετού, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» 1 βαθμό Κελσίου στο κέντρο της πόλης, ενώ αισθητό είναι το κρύο σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες: -4 βαθμούς στις Σέρρες, στη Βέροια και στα Γιαννιτσά, ενώ στους -3 βαθμούς διαμορφώθηκε η θερμοκρασία στο Κιλκίς και στον -1 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στο Καϊμάκτσαλαν και στον Λαϊλιά Σερρών, όπου ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες έπεσε στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και μόνο στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης και προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν το πρωί και στη δυτική Μακεδονία: στα Γρεβενά ο υδράργυρος «έδειξε» -8 βαθμούς Κελσίου, -6 στη Φλώρινα, όσους και στην Πτολεμαΐδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται μόνο οι οδηγοί που κινούνται σε Βίγλα και Βίτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης