«Πάρτι» φοροδιαφυγής, όπως αποδεικνύεται έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, έκαναν «πεντάστερα» ξενοδοχεία σε νησιά της χώρας, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Ηλείας και της ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ, το «όργιο» των κρυφών εσόδων τους ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ανά ξενοδοχειακή μονάδα. Στο μικροσκόπιο μπήκαν 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία συνεχίζει τους διεξοδικούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς, διαπίστωσε πως σε τέσσερα ξενοδοχεία με περισσότερα από 300 δωμάτια και τουλάχιστον τέσσερα αστέρια η απόκρυψη του τζίρου εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ ανά μονάδα μόνο τον μήνα Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εξ αυτών των ξενοδοχείων βρίσκονται στη Ρόδο, ένα στην Κέρκυρα και το τέταρτο στην Ηλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς τους τσάκωσαν

Οι αποκρύψεις εκατομμυρίων ευρώ έγιναν αντιληπτές από εφοριακό που παρίστανε τον πελάτη αλλά και από την ανάλυση των παραστατικών που διατηρούσαν οι ξενοδοχειακές μονάδες στις πλατφόρμες Booking και Trivago. Το «όργιο» των κρυφών εσόδων τους ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ανά ξενοδοχειακή μονάδα

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις παρουσιάζεται τεράστια απόκλιση ανάμεσα στα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα και στα δηλωθέντα, όπως αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιούλιο.

Πόσοι έλεγχοι έγιναν συνολικά;

Στο μικροσκόπιο μπήκαν 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν επτά ακραίες περιπτώσεις. 

Στη λίστα των μεγαλύτερων φοροφυγάδων φιγουράρουν δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο, ένα στην Κέρκυρα και ένα στην Ηλεία. Την ίδια στιγμή υπό έλεγχο έχουν τεθεί δύο μονάδες στη Σαντορίνη και την ανατολική Αττική καθώς κι ένα ξενοδοχείο της Χαλκιδικής.

Τα πρώτα συμπεράσματα από τον έλεγχο στα 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα που είχαν ελεγχθεί και πέρυσι δείχνουν πως τον Ιούνιο του 2017 δηλώθηκε υψηλότερος τζίρος κατά 21% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης