Για τη χρηστικότητα του self test μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εξήγησε πως θα είχαμε περισσότερα από 8.500 νέα κρούσματα από τους ασυμπτωματικούς μαθητές και εκπαιδευτές που εντοπίστηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα χάρη στη χρήση των self tests ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων. Συγκεκριμένα είπε ότι στα 500 άτομα θα είχαμε επιπλέον 8.765 νέα κρούσματα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει μετά τις 25 Απριλίου. «Αυτοί οι 500 που απομονώνουμε με τα self tests, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250-8.765 νέα κρούσματα. Έχουμε αυτό το όπλο των self tests» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να πάνε το Πάσχα οι πολίτες στα χωριά τους. Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλύοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι τα πράγματα είναι σε μια συνεχιστική κορύφωση, αλλά χωρίς ενδείξεις περαιτέρω επιδείνωσης, τουλάχιστον στην Αττική. Αντίστοιχα η Θεσσαλονίκη δείχνει μια εικόνα σταθεροποίησης, όπως και η Κοζάνη, που ήταν η χειρότερη περιοχή της Ελλάδος, είπε ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Τα σκήπτρα, την τελευταία εβδομάδα ως η χειρότερη περιοχή τα πήρε η Δυτική Αττική, η οποία ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μάλλον σε μια επιπεδωμένη κατάσταση, οριζοντίωση της καμπύλης» συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.
Επίσης, όπως είπε, η Αχαΐα βρίσκεται γύρω στα 515 κρούσματα ανά 100.000 ανά 14 ημέρες, εδώ και πάνω από 15 μέρες. Πρόκειται, δηλαδή, κατά τον κ. Τζανάκη, για επιπεδωμένη μεν, αλλά χωρίς σαφή τάση -για πολλές ημέρες- αποκλιμάκωσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης