Β. Κικίλιας: Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 10:57
Β. Κικίλιας: Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών

Η επόμενη σχολική χρονιά θα βρει τη χώρα να εμβολιάζει και τον μαθητικό πληθυσμό της κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τα εμβόλια σε όσους είναι κάτω από 18 χρόνων, ενώ η Pfizer έχει ήδη αναπτύξει εμβόλιο για τις ηλικίες από 12 έως 15 χρονών.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει τέλος μετά τον Ιούνιο, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα και επανέλαβε πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο». Υπογράμμισε επίσης ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να στοχοποιούνται και ότι η αδειοδότησή τους έγινε μετά από μελέτη και έρευνα. Υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού με όλα τα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 30-44 θα ανοίξει στο τέλος του μήνα. Συμπλήρωσε επίσης ότι, αν οι παραδόσεις της Johnson & Johnson γίνουν στις συμφωνημένες ημερομηνίες, τότε τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού όσων είναι από 18-29 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 13:47