Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται για το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο γεννήθηκε η μικρή «Μαρία» στις 31 Ιανουαρίου 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπάλληλος που ήταν υπεύθυνη της μαιευτικής κλινικής όταν γεννήθηκε η εξάχρονη μιλούσε βουλγαρικά, οπότε, όπως εκτιμάται, ίσως βοήθησε την μητέρα της να αποχωρήσει από το νοσοκομείο χωρίς να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες, δηλαδή να συνταχθούν και να υπογραφούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναζητούν τον άνθρωπο-κλειδί

Αυτό που αναμένεται πάντως να ρίξει φως στις σκιώδεις γωνίες της υπόθεσης, όσον αφορά στην εύρεση των βιολογικών γονιών της Μαρίας, είναι ο εντοπισμός ενός προσώπου-κλειδί το οποίο ονομάζεται Μιχάλης και φέρεται να γνωρίζει προσωπικά τη βιολογική μητέρα της ανήλικης.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον «ατζέντη» ο οποίος μεσολαβούσε μεταξύ Ελλήνων γαιοκτημόνων και Βουλγάρων ή τσιγγάνων εργατών οι οποίοι αναζητούσαν εργασία σε χωράφια του θεσσαλικού κάμπου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, επεσήμαναν ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο αναφέρθηκε ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως «πατέρας» της «Μαρίας», Χρήστος Σαλλής, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν συνελήφθη το ζευγάρι Ρομά και διαπιστώθηκε ότι η μικρή δεν είναι δικό του παιδί, ο 39χρονος επικαλέστηκε έναν Βούλγαρο, που τον λένε Μιχάλη, υποστηρίζοντας ότι είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τη βιολογική μητέρα της ανήλικης. Έδωσε μάλιστα έναν αριθμό τηλεφώνου ο οποίος φέρεται να ανήκει στο εν λόγω πρόσωπο. Σε μια από τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τον αριθμό, απάντησε ένας άντρας, ο οποίος, προφανώς φοβούμενος εμπλοκή του στην υπόθεση, τερμάτισε την κλήση. Έκτοτε το τηλέφωνο του είναι κλειστό», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Τον ισχυρισμό ότι ο Μιχάλης αποτελεί το πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης φαίνεται να ενστερνίζονται και οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση.

Νομικοί κύκλοι, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, εξήγησαν ότι ο εντοπισμός του «ατζέντη» ίσως σημάνει και τη λήξη της έρευνας για τους βιολογικούς γονείς της «Μαρίας».

«Ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία και φέρεται να ανήκει στον άνθρωπο που με κάποιο τρόπο σχετίζεται με την μητέρα της ανήλικης. Αν εντοπιστεί ο Μιχάλης, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και η γυναίκα που έφερε στον κόσμο την μικρή».

Η επίσκεψη στον Αλμυρό

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν επιπλέον οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι πριν από αρκετό διάστημα, η βιολογική μητέρα της ανήλικης είχε επισκεφθεί τον Αλμυρό Μαγνησίας και την Εύβοια.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για μια περίοδο δούλεψε σε κτήματα τα οποία ανήκαν σε κατοίκους των δύο περιοχών.

«Χτενίζουν» το Σαντάνκσι της Βουλγαρίας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη γειτονική Βουλγαρία μετά τη μαρτυρία Έλληνα βιοτέχνη στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την υπόθεση της 6χρονης Μαρίας και τους βιολογικούς της γονείς.

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τη βουλγαρική αστυνομία ώστε να ξεκαθαριστεί εάν οι γονείς του κοριτσιού ζουν και διαμένουν στο Σαντάνσκι. Η μαρτυρία εάν επιβεβαιωθεί τότε ενδεχομένως να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρέφους ή περίπτωση παράνομης υιοθεσίας με πρωταγωνιστές του δύο Ρομά που συνελήφθησαν στα Φάρσαλα.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Μαρίας

Στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας «Η ημέρα ξεκινά» φιλοξενήθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση της ανήλικης Μαρίας που το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει την επικαιρότητα.

Τα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ μετά τη μαρτυρία Έλληνα στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τηλεοπτικά συνεργεία επισκέπτονται τη βιοτεχνία του Θεόδωρου Αθανασιάδη και του ζητούν μια δήλωση για την υπόθεση που αναπαρήχθη σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Στο ρεπορτάζ του το κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας αναφέρει: «Σε καταυλισμό Ρομά βρέθηκε το ξανθό κορίτσι που έπεσε θύμα αγοραπωλησίας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, φιλοξένησε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι γονείς της Μαρίας είναι βουλγαρικής καταγωγής και λόγω της οικονομικής τους δυσχέρειας έδωσαν το παιδί στους Έλληνες Ρομά».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης