Αυτή δεν είναι η εικόνα του Πλατανιά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, καθώς φαίνεται πως η περιοχή πάει από το κακό στο χειρότερο, με τους τουρίστες που έχουν έρθει στην μετα-covid περίοδο να μην είναι της ποιότητας που ανέμεναν κάτοικοι και επιχειρηματίες.

Κι αυτό γιατί πλέον σε καθημερινή βάση οι ζημιές, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές έχουν την τιμητική τους! Νεαροί ως επί το πλείστο αλλοδαποί τουρίστες πίνουν και μεθούν, καταστρέφοντας ότι βρουν στο πέρασμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις σπασμένες γλάστρες στο εμπορικό κέντρο Olea αλλά και κατά μήκος της ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου, που είχε τοποθετήσει ο Δήμος, προκαλούν πλέον ζημιές και σε ιδιωτικές περιουσίες.

Σε βίντεο δημοσιεύει το Parakritika.gr, μία μεθυσμένη τουρίστρια ανεβαίνει επάνω σε ένα αυτοκίνητο και αρχίζει και χορεύει, προξενώντας ζημιές στην οροφή του. Η παρέα της περνά από το πεζοδρόμιο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η νεαρή κατεβαίνει και τρέχει να τους προλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, η ζημιά που προκλήθηκε ξεπερνά τα 500 ευρώ. “Εμένα ποιος θα μου τα πληρώσει τώρα τα σπασμένα; Είναι το αυτοκίνητο που κάνουμε τη δουλειά μας”, επισημαίνει.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και θυμίζει άλλες εποχές σε άλλες περιοχές της Κρήτης, που πλέον δείχνουν πως ελέγχουν το πρόβλημα που τις ταλάνιζε πριν από χρόνια.

Στον Πλατανιά όμως δεν συμβαίνει το ίδιο! Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν αυστηρό έλεγχο των επιχειρήσεων που σερβίρουν αλκοόλ, αλλά και περισσότερη αστυνόμευση, τονίζοντας ότι υπάρχει αδιαφορία από όλους τους αρμόδιους φορείς για ότι γίνεται σε καθημερινή πλέον βάση στο κέντρο του πιο τουριστικού Δήμου του νομού Χανίων.

“Δεν έχουμε που να αποταθούμε πλέον. Στην αστυνομία χρειάστηκε να φωνάξω για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Δεν είχαν περιπολικό να στείλουν, δεν έχουν προσωπικό. Ειδοποίησαν το ΤΑΕ να έρθει από τα Χανιά. Οσο για τον Δήμο, δεν υπάρχει πουθενά. Ζημιές, βρωμιά και ξεσαλώματα που δεν ταιριάζουν στον Πλατανιά μας. Και δεν γίνεται τίποτα γιατί… έχουμε τουρισμό! Αυτή είναι η δικαιολογία για όλα! Εγώ όμως είδα την περιουσία μου να καταστρέφεται από κάποια καλόπαιδα που ήπιαν και μέθυσαν μέχρι τελικής πτώσεως. Ας αποφασίσουν λοιπόν οι αρμόδιοι τι… Πλατανιά θέλουν. Δεν πάει άλλο”, επισημαίνει, εμφανώς αγανακτισμένος ο επιχειρηματίας και κάτοικος του Πλατανιά.

Πηγή: parakritika.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης