Ένα ολόκληρο κύκλωμα επίδοξων… δουλεμπόρων, στο οποίο προτίθεντο να συμμετάσχουν αστυνομικοί, ένας πυγμάχος που δούλευει στην προσωπική ασφάλεια εκδότη και άνθρωποι της νύχτας αποκαλύφθηκε μετά το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής και βιαιοπραγίας αστυνομικών εις βάρος ενός 35χρονου την Πέμπτη το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, ως τώρα έχουν συλληφθεί και τεθεί σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, ένας 52χρονος ιδιώτης και ο 35χρονος που έπεσε θύμα αρπαγής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας και Αιγύπτου.

Η αρπαγή και οι δήθεν μπίζνες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από την έρευνα για υπόθεση αρπαγής, βιαιοπραγιών και κλοπής εις βάρος του 35χρονου τοξικομανή, με δράστες τους τρεις αστυνομικούς (σ.σ. 34χρονος αξιωματικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Παιανίας και δύο 42χρονοι αρχιφύλακες που υπηρετούν στον Άγ. Δημήτριο και στην Κρατική Ασφάλεια) και τον 52χρονο ιδιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα ωστόσο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έβγαλε… λαβράκι, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί και ο 52χρονος εμπλέκονται σε κύκλωμα που προσπάθησε να προωθήσει παράνομα μετανάστες σε χώρες του εξωτερικού μέσω του Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, ο 35χρονος τοξικομανής είχε προσεγγίσει τον 52χρονο ισχυριζόμενος ότι τάχα μπορούσε να προωθεί μετανάστες στο εξωτερικό, φυσικά… με το αζημίωτο, και του υποσχέθηκε ότι εάν έβρισκε τα κατάλληλα άτομα για να τον βοηθήσουν θα μοιράζονταν τα κέρδη.  Ο 52χρονος έφερε σε επαφή τον 35χρονο με τους δύο αρχιφύλακες, αυτοί προχώρησαν σε σχετική οικονομική συμφωνία μαζί του κι έτσι στήθηκε το υποτιθέμενο κύκλωμα δουλεμπόρων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο ένας αρχιφύλακας ήρθε σε επαφή με τους δύο υπηκόους Αιγύπτου και Συρίας, οι οποίοι και ανέλαβαν να βρουν τους μετανάστες που θα προωθούσαν στο εξωτερικό. Στις 9 Ιουνίου ο αρχιφύλακας μετέβη στον Αερολιμένα Αθηνών και παρέδωσε στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την υποτιθέμενη διαμεσολάβησή του στην παράνομη προώθηση δύο υπηκόων Συρίας.

Ωστόσο, αν και το «ντιλ» είχε κλείσει, οι μετανάστες δεν έφυγαν ποτέ από τη χώρα και οι εμπλεκόμενοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τον 35χρονο.

Ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη μετέβη στο Α.Τ. Παιανίας για να δηλώσει την παρουσία του ως όφειλε λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Εκεί ο 34χρονος αξιωματικός τον εντόπισε και, αφού διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον άνθρωπο που είχε εξαπατήσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, τον παρακράτησε στο τμήμα παρανόμως. Ακολούθως κάλεσε εκεί τους δύο αρχιφύλακες και τον 52χρονο πυγμάχο, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον 35χρονο τοξικομανή.

Οι τρεις αστυνομικοί καθώς και ο 52χρονος Έλληνας ιδιώτης συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος του 35χρονου, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό σε βάρος του 42χρονου υπηκόου Αιγύπτου και του 46χρονου υπηκόου Συρίας, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ακολούθησαν έρευνες σε οχήματα, σπίτια και χώρους των προαναφερομένων αστυνομικών και ιδιωτών, καθώς και σωματικές έρευνες.

Στο σπίτι του αρχιφύλακα, που μετέβη στον αερολιμένα Αθηνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αποσυναρμολογημένη καραμπίνα σε δερμάτινη θήκη μεταφοράς. Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον ίδιο βρέθηκε και κατασχέθηκε το διαβατήριο του 35χρονου, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά την παράνομη κράτησή του, καθώς και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Στην σπίτι του υπηκόου Συρίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος εγγράφων διαφόρων τρίτων προσώπων (φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, υπεύθυνες δηλώσεις κ.τ.λ.) 
• έντυπο κράτησης εισιτηρίων με τα στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων και ημερομηνία αναχώρησης την 9-6-2014, για πτήση από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς αεροδρόμιο της Γαλλίας. Οι κρατήσεις των εισιτηρίων αφορούσαν δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναχωρήσουν παράνομα στο εξωτερικό μετά την πρόταση του 35χρονου, και για τον λόγο αυτό πήγαν την 9-6-2014 στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με συνοδεία ομοεθνή τους, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την έκδοσή τους.

Επίσης, σε σωματική έρευνα στον έτερο αρχιφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του 35χρονου, για την εξαπάτηση του ενός αρχιφύλακα και του 52χρονου ιδιώτη, καθώς και για τη «δόλια απόσπαση από τον αρχιφύλακα του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης