Βαριά ασθενής ο μητροκτόνος της Νέας Σμύρνης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, 13:25
Βαριά ασθενής ο μητροκτόνος της Νέας Σμύρνης
Φωτογραφίες - Video: Νίκος Χριστοφάκης

Είχαν περίπου έναν χρόνο που εγκαταστάθηκαν μάνα και γιος σε αυτήν τη γειτονιά. Οι περίοικοι τον έβλεπαν να βγαίνει στο μπαλκόνι και να κάνει περίεργα πράγματα. Κούναγε με αλλόκοτο τρόπο χέρια, πόδια, κεφάλι. Δεν κυκλοφορούσε έξω στον δρόμο. Για τη μητέρα του λένε τα καλύτερα λόγια. 

Αυτό το παιδί σκότωσε τη γυναίκα που το γέννησε με 38 μαχαιριές. Δύο από αυτές ήταν θανάσιμες. Μία στον θώρακα και μία στον λαιμό, που σχεδόν τον έκοψε. Ένα άγριο έγκλημα, μία μητροκτονία, η οποία εξ αρχής παραπέμπει σε βαριά ψυχική ασθένεια. Επί τρεις μέρες ο μητροκτόνος είχε το πτώμα στημένο σε μία καρέκλα και στεκόταν δίπλα του. Η οσμή πρόδωσε την τελική πράξη της τραγωδίας.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως είχε εξαφανιστεί η γυναίκα, ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο μητροκτόνος δεν άνοιγε την πόρτα παρά τα επανειλημμένα χτυπήματα. Οι αστυνομικοί κάλεσαν κλειδαρά και όταν μπήκαν στο διαμέρισμα, γύρισε ήρεμα και τους είπε: «Εντάξει, ρε παιδιά, εγώ τη σκότωσα. Την έχω εδώ τρεις μέρες». 

Μιλώντας, δε, στους αστυνομικούς, ανέφερε ότι προέβη στην αποτρόπαια πράξη γιατί η μητέρα του φαρμάκωνε το φαγητό του.

Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία παραφροσύνης από εκείνες που αναγκάζουν τους ειδικούς να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Είναι προφανές πως ο γιος έχει πίσω του ένα βαρύ ιστορικό ψυχασθένειας, ένα παζλ που πρέπει να στηθεί από την αρχή. Συγκλονισμένοι οι γείτονες


Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι γείτονες της 64χρονης. Μιλώντας στο zougla.gr, γείτονας που γνώριζε την άτυχη γυναίκα έκανε λόγο για έναν ευγενικό και καλό άνθρωπο.

Αναφερόμενος στον δράστη και τον αδελφό του τόνισε πως «γνωρίζω ότι υπήρχε κάποια πίεση, διότι τα παιδιά δεν έβρισκαν δουλειά».

Ο ίδιος είπε πως τον δράστη τον είχε δει μόνο μία φορά, όταν είχε πάει για επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας.


Το χρονικό της τραγωδίας

Η ανθρωποκτονία αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ, όταν ένοικοι της πολυκατοικίας, επί της οδού Ιωνίας 11, ενημέρωσαν την αστυνομία για την έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα όπου διέμενε η άτυχη γυναίκα με τον γιο της.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι, επειδή η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη, κάλεσαν κλειδαρά.

Όταν μπήκαν στο διαμέρισμα, αντίκρισαν νεκρή την 64χρονη και δίπλα της τον γιο της, ο οποίος δεν αντέδρασε, όταν είδε τους αστυνομικούς. «Εγώ τη σκότωσα, πριν από τρεις ημέρες» είπε απλώς ο 38χρονος. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, 13:40