Φόρος αίματος στην άσφαλτο, καθώς η έξοδος των εκδρομέων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επισκιάστηκε από σειρά τροχαίων, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι.

Χθες το απόγευμα, ένα λάθος, μια απροσεξία, είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί πρόωρα το νήμα της ζωής για τρεις νέους ανθρώπους και ένα 3χρονο παιδί. Η μαύρη Porsche, την οποία οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο «βενιαμίν» της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας. Θύματα αυτής της μοιραίας σύγκρουσης ήταν ο Γιώργος Βακάκης, ο συνεπιβάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, συνεργάτης της εταιρείας και παιδικός του φίλος από τη σχολή Μωραΐτη, η 33χρονη Π.Α. και ο τρίχρονος γιος της. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 3χρονου, ο οποίος είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος νεαρός, μόλις 25 ετών, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων. Ο 25χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο εξετράπη από την πορεία του.

Στο Λάππα Αχαΐας μία 38χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών απανθρακώθηκε την Κυριακή, καθώς εγκλωβίστηκε σε καμπίνα νταλίκας, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από τροχαίο. Ο 42χρονος σύζυγος του θύματος εκινείτο με το όχημα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η νταλίκα εξετράπη από την πορεία της στο ύψος της περιοχής του Λάππα και ανετράπη. Ο οδηγός και τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, επτά και πέντε ετών, που επέβαιναν στο όχημα πρόλαβαν και βγήκαν από το φορτηγό.

Ακόμη μία τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του «μαύρου» τριημέρου έξω από τη Θήβα. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σημειώθηκε ακόμη ένα θανατηφόρο τροχαίο στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμφίκλειας – Τιθορέας, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια έπεσε σε χείμαρρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, ο οδηγός από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ακριβώς πάνω σε μια γέφυρα. Το όχημα που είχε μαζί του και τρέιλερ με έναν σκύλο έπεσε στο κενό και «έσκασε» με τον ουρανό πάνω στα βράχια στην άκρη του χειμάρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα ενισχυμένα μέτρα της Τροχαίας, δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν τέτοιου είδους συμβάντα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, καθώς η επιστροφή των εκδρομέων θα είναι μαζική και η εμπειρία από το Σάββατο έως και σήμερα έχει δείξει πως μια μικρή απροσεξία μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης