Βασιλίσσης Όλγας 263. Μία διεύθυνση που κουβαλάει πάνω της, ίσως το μεγαλύτερο θρύλο της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκεται το πιο γνωστό σπίτι της πόλης, που καταφέρνει να τρομοκρατεί τα παιδιά και να ανατριχιάζει τους μεγάλους.

Στη γωνία του δρόμου στέκεται αυτό το παλιό αρχοντικό που που με την γοητεία και την επιβλητικότητά του τραβάει τα βλέμματα των περαστικών, ακόμα και αυτών που δεν γνωρίζουν κάτι για το «στοιχειωμένο» παρελθόν του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία του κτιρίου ξεκινά το 1919 όταν κτίστηκε. Αναφορές λένε ότι αρχικά ήταν μία χαρτοπαιχτική λέσχη την οποία επισκεπτόντουσαν πολλοί Εβραίοι. Αργότερα, όταν έφτασαν οι Γερμανοί στη Θεσσαλονίκη, λέγεται ότι οι Εβραίοι πήγαιναν τα χρυσαφικά τους στα δύο αδέρφια, που ήταν και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για να τους τα φυλάξουν επειδή ήταν μεγάλο το οικόπεδο. Την εποχή της κατοχής, λέγεται πως έγινε κέντρο βασανιστηρίων για πολλούς Εβραίους µε αποτέλεσμα το σπίτι θεωρείται ως πηγή κακής ενέργειας.

Φτάνοντας στην δεκαετία του 1980, ο μύθος παίρνει σάρκα και οστά καθώς λέγεται ότι όποιος προσπάθησε να το κατεδαφίσει έχασε τη ζωή του. Συγκεκριμένα, φήμες λένε ότι δύο εργολάβοι που ανέλαβαν τη δουλειά πέθαναν αιφνιδίως. Την ημέρα που υπέγραψαν τα συμβόλαια για το ξεκίνημα της εργολαβίας, ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας για Αθήνα, κάνοντας πολλούς να υποστηρίξουν πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο και πως τα πνεύματα των Εβραίων που βασανίστηκαν και πέθαναν εκεί ψάχνουν τρόπο για να εκδικηθούν.

Φωτορεπορτάζ seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτορεπορτάζ seleo.gr

Φωτορεπορτάζ seleo.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγοί φαντασμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης