«Βασική προτεραιότητα η επαρκής κάλυψη των αντικειμένων των φυσικών επιστημών» διευκρινίζει το ΙΕΠ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 21:39
«Βασική προτεραιότητα η επαρκής κάλυψη των αντικειμένων των φυσικών επιστημών» διευκρινίζει το ΙΕΠ
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, προέβη σήμερα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επικείμενη ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών του λυκείου.

«Η μέριμνα για την επαρκή κάλυψη των αντικειμένων των φυσικών επιστημών αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΙΕΠ», ξεκαθαρίζει το Ινστιτούτο, και συμπληρώνει ότι έχει αναλάβει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την περσινή μείωση των διδακτικών ωρών των φυσικών επιστημών στο Γυμνάσιο.

Όπως αναφέρει το ΙΕΠ, οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών της Β' λυκείου, που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, προβλέπουν ένα μάθημα κορμού για τα αντικείμενα των φυσικών επιστημών, το οποίο θα αφορά στην «παραδειγματική και στην εργαστηριακή διάσταση» των φυσικών επιστημών στη σύγχρονη εποχή.

Επίσης, στο πρόγραμμα σπουδών της Β' και Γ' Λυκείου, έχουν προβλεφθεί τετράωρα (Β' Λυκείου) και εξάωρα (Γ' Λυκείου) μαθήματα εμβάθυνσης στα αντικείμενα των φυσικών επιστημών. «Για καθαρά πρακτικούς λόγους (αδυναμία συγκρότησης τμημάτων στις εν λόγω τάξεις) τα αντικείμενα της Χημείας και της Βιολογίας, που είναι σαφώς διακριτά μεταξύ τους αντικείμενα, θα είναι δίωρα και, αντιστοίχως, τρίωρα (όπως ανάλογα θα ισχύσει και για τα αντικείμενα Οικονομία και Κοινωνία)», διευκρινίζει το ΙΕΠ.

Όσον αφορά στους μαθητές που θα θέλουν να ασχοληθούν με τα αντικείμενα των φυσικών επιστημών, το ΙΕΠ σχολιάζει ότι «οι ώρες των μαθημάτων είναι επαρκείς (περισσότερες από τις προσφερόμενες σήμερα)» και ότι συνολικά, «δίνεται έμφαση στα αντικείμενα των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 21:39