Φυλακισμένος εξακολουθεί να παραμένει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του λεγόμενου «Παραδικαστικού Νο2», Δημήτρης Παρασκευόπουλος.«»

Στις 15 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η δίκη για αναστολή εκτελέσεως της ποινής, ωστόσο ο γραμματέας του εφετείου δεν έστειλε την εντολή στη φυλακή της Λάρισας για να γίνει η μεταγωγή του στην Αθήνα και να παραστεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών. Έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία εμφάνισης για τις 3 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο zougla.gr, κάνει λόγο για πρόσωπα του δικαστικού χώρου που επιθυμούν την εξόντωσή του ενώ αποκαλύπτει ότι έχει καταθέσει φάκελο σε συμβολαιογράφο με όλα τα ονόματα όσων επεδίωξαν την φυλάκιση του και εν συνεχεία την παραμονή του στη φυλακή.

Τονίζει μάλιστα ότι, στην περίπτωση που του συμβεί κάτι σοβαρό, έχει δώσει την εντολή να ανοιχτεί ο φάκελος αυτός και να δοθούν τα στοιχεία σε όλες τις δικαστικές αρχές αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον δικηγόρο που βοήθησε τις έρευνες, δίνοντας στοιχεία για την υπόθεση της «μαφίας των ακινήτων». Από τον Οκτώβριο του 2009 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τις Αρχές Ασφαλείας, για να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη, ίσως, δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, αποτελούμενη από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος-μάρτυρας έχει καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, και είχε ενταχθεί, ο ίδιος και η οικογένεια του, στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Σήμερα είναι κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας για την υπόθεση της «Αιξωνής».

Πάντως, δικαστικοί κύκλοι είχαν ξαφνιαστεί στο άκουσμα της απόφασης και την καταδίκη του σε πέντε φορές ισόβια. Ακόμα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης τέσσερις φορές, αφού περίμενε περισσότερο από δύο χρόνια για να καθαρογραφεί η σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

«Εδώ και τρεις μήνες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχει στείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Λάρισας με το οποίο θέλει να πληροφορηθεί από μένα ποια είναι τα πρόσωπα των δικαστικών εκείνων που δεν θέλουν να ετοιμαστεί η απόφαση και έτσι εμποδίζουν και παρακωλύουν την αποφυλάκιση μου. Εκείνη τη στιγμή για δικούς μου λόγους είπα ότι δεν θέλω να κατονομάσω τα πρόσωπα. Μου είναι γνωστά τα ονόματα τους και ο ρόλος που παίξανε και τα έχω συμπεριλάβει στο έγγραφο που έχω καταθέσει στον συμβολαιογράφο», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες στον εγκέφαλο του Παραδικαστικού

“Θέλουν να με εξοντώσουν”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης