Σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας τον δράστη της κλοπής που… πρόδωσε το GPS.

Μελισσοκόμος της περιοχής που επανειλημμένως είχε πέσει θύμα κλοπής των κυψελών του αποφάσισε να τις «παγιδεύσει», τοποθετώντας επάνω τους πομπό GPG. Έτσι, σε περίπτωση μετακίνησής τους, το GPS θα ενημέρωνε αυτομάτως για στίγμα τους. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο Δικαστήριο, προέβη σε αυτή την κίνηση γιατί «το κακό είχε παραγίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προηγούμενο Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, το κινητό τηλέφωνο του μελισσοκόμου χτύπησε και του έδωσε την πληροφορία ότι οι κυψέλες του… το έβαλαν στα πόδια.

Αμέσως ο νεαρός επιχειρηματίας, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη εφαρμογή χάρτη στο «έξυπνο τηλέφωνο» του, και αφού εντόπισε το ακριβές στίγμα του δράστη που δίχως να το γνωρίζει o ίδιος ήταν υπό «την παρακολούθηση» των δορυφόρων, ενημέρωσε την Άμεσο Δράση για αυτό που συνέβαινε.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ημαθίας σε συνεργασία με τον παθόντα που ήταν σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις και στάσεις του δράστη, πολύ σύντομα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης μπροστά στους Δικαστές, αφού εξήγησε ότι δεν είχε επιχειρήσει ποτέ στο παρελθόν παρόμοια πράξη και ότι επρόκειτο για απερισκεψία της στιγμής, ζήτησε συγνώμη από τον μελισσοκόμο και την οικογένεια του δηλώνοντας την ειλικρινή του μεταμέλεια του, η οποία αναγνωρίστηκε από το Δικαστήριο ως ελαφρυντικό.

Επιμέλεια: Αντώνης Μπιδέρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης