Καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα ενός Ηρακλειώτη επιχειρηματία της Γερμανίας λαμβάνονται, προκειμένου να διαλευκανθεί ο ρόλος του και οι διαδρομές του χρυσού από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Πώς έφθασαν όμως οι αρμόδιες Αρχές να στοχοποιούν ως εξαγωγέα τεράστιων ποσοτήτων χρυσού και ασημιού έναν Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στη Γερμανία και έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για να επεκταθούν οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο ξεκίνησε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, όταν στην κατοχή του Γερμανού που συνελήφθη «φορτωμένος» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκε ένα δελτίο αποστολής από εταιρεία που έχει ως έδρα το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η εταιρεία αυτή ναι μεν έχει κάνει όλες τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας, όμως στην πράξη δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Τα γραφεία της βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και ως ιδιοκτήτες φέρονται δύο συγγενικά πρόσωπα του Ηρακλειώτη που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Γερμανία.

Το δελτίο αυτό είχε εκδοθεί στην Αθήνα, αλλά στο όνομα της εταιρείας του Ηρακλείου, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της εταιρείας θα ήταν η φύλαξη χρυσού ή ασημιού και η παράλληλη αναζήτηση αγοραστή για τους «θησαυρούς» που θα καλούνταν να προστατεύσει. Για παράδειγμα, κάποιος πολίτης που διαθέτει ποσότητα χρυσού και επιθυμεί να την πουλήσει θα μπορούσε να απευθυνθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία, ζητώντας αφενός να αναλάβει τη φύλαξη του χρυσού και αφετέρου καλό αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο φερόμενοι ως συνιδιοκτήτες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και να προσκομίσουν τα φορολογικά τους στοιχεία σε σχέση με τα δελτία αποστολής που βρέθηκαν να έχουν εκδώσει. Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο φέρεται να είχε εκδώσει και άλλα δελτία αποστολής. Αν και με καθυστέρηση, τελικά εμφανίστηκαν και παρουσίασαν κάποια φορολογικά στοιχεία που έχουν τεθεί στη διάθεση του ΣΔΟΕ Αττικής προς αξιολόγηση και διερεύνηση.

Η υπόθεση όμως χαρακτηρίζεται εξαιρετικά πολύπλοκη ως προς τη διασταύρωση όλων των στοιχείων και των διασυνδέσεων του Ηρακλειώτη επιχειρηματία μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Κρήτης. Πληροφορίες πάντως του ΣΔΟΕ μιλούν για έναν άνδρα οικονομικά ισχυρό με διάφορες εταιρείες στη Γερμανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης