Μισή ώρα διήρκεσε η κατάθεση που έδωσε στη 10η ειδική ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας που αφορά στα ενημερωτικά δελτία των ελληνικών ομολόγων την περίοδο 2009-2010.

Ο Α. Βγενόπουλος υπέβαλε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη δικαστική λειτουργό, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής προς τις κυπριακές Aρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι η υπόθεση έχει κριθεί ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΜIG είπε: «Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μία κατάθεση, όχι για κάποια σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά “άνθρακες ο θησαυρός”. Έχουμε ζητήσει υποθέσεις, που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες, αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης