«Βγήκαν νύχτα» οι καρναβαλιστές στην Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 23:39
«Βγήκαν νύχτα» οι καρναβαλιστές στην Ξάνθη
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα αποκριάτικα πληρώματα που συμμετέχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής στην πόλη της Ξάνθης ξεχύθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους, παρελαύνοντας και χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Λίγο μετά τις 19.30, οι καρναβαλιστές, φορώντας είτε τις περσινές τους στολές είτε επιλέγοντας κάποια άλλη από την ντουλάπα τους, ξεκίνησαν την παρέλασή τους από τη δυτική είσοδο της πόλης, φτάνοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας, έως την κεντρική πλατεία, με την παρέλαση να μετατρέπεται εκεί σε γλέντι.

Το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο και αποτελεί δέλεαρ για πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Ξάνθης το Σάββατο, για να δουν από κοντά τη νυχτερινή παρέλαση και να συμμετάσχουν σε αυτή. Φέτος, αν και η κίνηση στο σύνολό της μπορεί να χαρακτηριστεί απογοητευτική (50% κάτω σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια), χωρίς να θυμίζει σε τίποτα παλαιότερα έτη, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής η προσέλευση του κόσμου μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.


Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 23:57