Ένας νεκρός ανασύρθηκε από λιμενικούς που επέβαιναν σε πλωτό του σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Τήλου, σε διεθνή χωρικά ύδατα, όταν λέμβος που μετέφερε αδιευκρίνιστο αριθμό παράτυπων μεταναστών βυθίστηκε στο σημείο μετά από εκδήλωσης φωτιάς από αδιευκρίνιστη αιτία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρόμιου του νησιού η Λιμενική Αρχή Ρόδου και στη συνέχεια, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Πιθανόν, κάποιο αεροσκάφος που περνούσε από το σημείο ειδοποίησε για την εκδήλωση της φωτιάς στη λέμβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν πλωτό, ναυαγοσωστικό και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο και ιδιωτικό σκάφος. Επίσης, στο σημείο είχε φθάσει και τουρκική ακταιωρός που περισυνέλεξε άγνωστο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους μετανάστες.

Στο μεταξύ, δεκαέξι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά των «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ» της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού. Τους μετανάστες πιθανόν αποβίβασε στην περιοχή κάποιο σκάφος. Επίσης, δεκαεπτά παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο διακινητές και εξήντα ένας παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σύμης. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που δεν σταμάτησε σε έλεγχο και, αφού άλλαξε πορεία, προσάραξε σε βραχώδη ακτή ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν σε φυγή. Οι μετανάστες περισυλλέγησαν με ασφάλεια, ενώ αργότερα συνελήφθησαν, με τη συνδρομή και της αστυνομίας, οι δύο διακινητές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης