Βυθίζονται σπίτια στο Δερβένι- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 23:00
Χρήστος Μαζάνης
Βυθίζονται σπίτια στο Δερβένι- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή
Ένα περίεργο, αλλά συνηθισμένο γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δερβένι Κορινθίας,στο νότιο τμήμα. Αρκετά σπίτια τα οποία βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα άρχισαν να βυθίζονται με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κριθούν ακατοίκητα.

Ήδη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς σύμφωνα με τους μηχανικούς που εξετάζουν το φαινόμενο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης κτηρίων, λόγω του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού στο σημείο αυτό του Κορινθιακού κόλπου.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αναφέρει:

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τοπική Κοινότητα Δερβενίου Κορινθίας μετά την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Κορινθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή σε τμήμα της ακτογραμμής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης κατοικημένων κτιρίων εξαιτίας του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού».

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, κος Αντώνης Κλαδούχος, μιλώντας στη zougla.gr περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για οικογένειες που αυτήν την στιγμή αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Aκούστε τι περιγράφει


Από την πλευρά του, ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη zougla.gr εξηγεί πως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα στις ακτογραμμές, ενώ παράλληλα εξηγεί και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Ακούστε τι δήλωσε ο κος Λέκκαςfoto από Κorinthia news

Διαβάστε επίσης: S.O.S. στο Δερβένι Κορινθίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 23:41