Το χαρακτηριστικό τατουάζ με τους δυο κύκλους στο χέρι του 45χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις σε βάρος δυο γυναικών στο Παλιό Φάληρο, ήταν η «ευχή και η κατάρα» για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Από την μια, ήταν το στοιχείο που μίκρυνε τον κύκλο των υπόπτων και από την άλλη το «φιτίλι» που θα μπορούσε να «τινάξει στον αέρα» την υπόθεση αναζήτησης του.

To zougla.gr αποκαλύπτει πως ο 45χρονος «ξεγλίστρησε» από τις Αρχές και ειδικότερα κάτω από ποιες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έγιναν από την στιγμή που δεν κρατήθηκαν στεγανά όσον αφορά το χαρακτηριστικό τατουάζ που είχε στο χέρι με αποτέλεσμα ο 45χρονος να καταλάβει ότι είχε αναγνωριστεί και έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα καθώς ο κλοιός στένευε. Γι’ αυτό το λόγο, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στις 26 Οκτωβρίου, έφυγε με λεωφορείο για την Αλβανία και το βράδυ της επόμενης μέρας πέρασε από τα σύνορα της Κακαβιάς.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του τμήματος Παλαιού Φαλήρου είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι «οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για Έλληνα και ο ύποπτος ήταν τελικά Αλβανός. Στα βίντεο που είχαμε δεν υπήρχε «καθαρό» το πρόσωπο του ενώ και το DNA που συλλέξαμε δεν μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με του φερόμενου δράστη καθώς δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Η μοναδική φωτογραφία που είχαμε ήταν από το… 2002, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για ένα απλό αδίκημα, και σε αυτή δεν είχε τατουάζ και βέβαια ήταν και διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ένταλμα σύλληψης του 45χρονου αύριο αναμένεται να εκδοθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια θα μετατραπεί σε διεθνές ώστε να νομιμοποιηθούν οι αλβανικές αρχές και να μπορούν να προχωρήσουν στη σύλληψη του. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι επειδή πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, η γειτονική χώρα έχει την ευχέρεια να κινηθεί όπως νομίζει και υπάρχει ενδεχόμενο να μην επιτρέψει την έκδοση του στην Ελλάδα.

Πάντως, από την επικοινωνία των αρχών με την Αλβανική αστυνομία, φάνηκε ότι ο 45χρονος είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί την γειτονική χώρα καθώς εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είχε αναπτύξει παράνομη δράση και έτσι να είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την αλβανική Δικαιοσύνη.  

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον Αλβανό ομόλογό του για τον βιαστή με το τατουάζ

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του Μπλέντι Τσούτσι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αλβανό Υπουργό, τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των αλβανικών αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο, καθώς επίσης και τη συνέχιση της καλής συνεργασίας των διωκτικών αρχών των δύο χωρών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης