Βίαιη και απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς στο Λαύριο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 17:05
Βίαιη και απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς στο Λαύριο
Ξεφεύγει ημέρα με την ημέρα η «βεντέτα» μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων της Λαυρεωτικής. Χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Κερατέας έστησαν ξανά νέα μπλόκα στη λεωφόρου Λαυρίου, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να μεταβούν στην περιοχή μηχανήματα του εργολάβου αλλά και να καθυστερήσουν την αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε συνέχεια αυτών των γεγονότων, όπως περιγράφουν κάτοικοι στη zougla.gr, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα στο «μόνιμο» μπλόκο των κατοίκων στο Λαύριο, έφτασαν πεζή περίπου 20 αστυνομικοί των ΜΑΤ οι οποίοι απρόκλητα, όπως ισχυρίζονται, επιτέθηκαν στα ελάχιστα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο.

Όπως καταγγέλλουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν τους παρευρισκόμενους αδιακρίτως, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 5 ατόμων, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν, η επίθεση της αστυνομίας σταμάτησε ύστερα από τις έντονες εντολές του υπεύθυνου αξιωματικού για αυτοσυγκράτηση.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα είναι χαρακτηριστικό.

(ο τίτλος του βίντεο και ο υποτιτλισμός επιμελήθηκαν από τους κατοίκους που το τράβηξαν)

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!

Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.

Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.

Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.

Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;

Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατήργησε τους αγροφύλακες!

Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»

Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.

Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!

Κύριε Υπουργέ,

Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!

Διαβάστε ακόμη:
Έστησαν οδοφράγματα στην Κερατέα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, 21:49

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 18:31