Βίκυ Σταμάτη: Λάτρεψα τον Άκη, λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 16:22
Βίκυ Σταμάτη: Λάτρεψα τον Άκη, λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
«Τον λάτρεψα… Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για μένα. Η αρχή και το τέλος».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τη σχέση της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, απολογούμενη η Βίκυ Σταμάτη, η οποία ακόμη και σήμερα αδυνατεί να βρει κάτι μεμπτό στη δική της συμπεριφορά το οποίο την έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Για πολλοστή φορά, μάλιστα, υποστήριξε πως βρίσκεται εδώ μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητας της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.Για τον λόγο αυτό, επί μία ώρα όσο δηλαδή διήρκεσε η πρώτη ημέρα της απολογίας της η Βίκυ Σταμάτη αναφερόταν σχεδόν αποκλειστικά στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο «μεγαλείο της ψυχής του» που ακόμα και σήμερα «αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δε θα σας πει κακή κουβέντα!».

Άλλοτε με αιχμές για συγγενείς του Άκη Τσοχατζόπουλου που δεν του στάθηκαν όπως είχε κάνει εκείνος για αυτούς και άλλοτε με δάκρυα στα μάτια, η Βίκυ Σταμάτη στην «κατάθεση ψυχής», όπως τη χαρακτήρισε, δεν έκρυψε και το παράπονό της, πως ουδέποτε άσκησε επιρροή στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος πάντα την αιφνιδίαζε, όπως με το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.«Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην «Καθημερινή» να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο(...) Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο είναι εκτός φυλακής, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην απολογηθεί σήμερα γιατί δεν θα προλάβαινε να πάρει το γιο της από το σχολείο.

«Μετά την άρνηση σας, παρακάλεσα τον αδελφό μου να φύγει από την δουλειά του και να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εμένα μου έχετε επιδείξει κυρία πρόεδρε ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό».Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία θα συνεχίσει την απολογία της στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου επέμεινε πως η ίδια είναι αθώα λέγοντας πως πολιτικός λόγος την έχει οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 16:43