Βίντεο από την εισβολή Ρουβίκωνα σε γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 17:56
Βίντεο από την εισβολή Ρουβίκωνα σε γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ
Η εισβολή του Ρουβίκωνα έγινε λίγη ώρα μετά την επίθεση αναρχικών στο υπουργείο Εμπορίου με αίτημα να δοθεί άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα. Η νέα επιχείρηση του Ρουβίκωνα, ανακοινώθηκε με ανάρτηση των αντιεξουσιαστών σε ιστοσελίδα του χώρου.

Στο κείμενο που συνοδεύουν την ανακοίνωση της δράσης τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν μεταξύ άλλων:


«Σε μια παράλληλη πραγματικότητα των εθνικιστικών συλλαλλητηρίων, της ένταξης των δυτικών βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και ΕΕ με συνοπτικές διαδικασίες, στη φρενήρη και καταστροφική αναζήτηση μαύρου χρυσού από πολυεθνικές και ιμπεριαλιστικά κρατικά μορφώματα, αλλά και τις πυρετώδεις εργασίες για να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες, ο Σταθάκης και οι προγενέστεροι του πολιτικάντηδες κανόνισαν μπίζνες με τα πετρελαϊκά λόμπυ πίσω από τις πλάτες των κατοίκων της δυτ. Ελλάδας και της Κρήτης. Το ενεργειακό παιχνίδι στα Βαλκάνια και την ανατ. Μεσόγειο περιλαμβάνει τους γνωστούς παίχτες. ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ από τη μία και Ρωσία-Ιραν-Συρία και Τουρκία που παίρνει αποστάσεις από τις ΗΠΑ-ΕΕ. Η κυβέρνηση-μαριονέτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει τις ΗΠΑ-ΕΕ πως θα έχουν τον πρώτο ρόλο και νομοθετεί για τις πλαστικές σακούλες. Υπογράφει πρωτόκολλο συμφωνίας με Ισραήλ και Κύπρο για συνεκμετάλευση ενώ η Τουρκία που είναι έξω από τη συμφωνία προπαγανδίζει εθνικισμό. Η ιστορία μας εχει δείξει πως τα παιχνίδια αυτά τελειώνουν με αιματοχυσία.

»Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθούν μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Επίσημη ανακοίνωση είναι ότι οι ελληνικές θάλασσες θα μετατραπούν σε πετρελαϊκό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου. Και σε περίπτωση ατυχήματος? Οι οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν την εμπειρία του ότι οι αποζημιώσεις που εκδικάζονται πολλές φορές μετα από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες είναι χαμηλότερες από τη ζημιά που έχει υποστεί το περιβάλλον, η οικονομία και οι τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε ο φυσικός πλούτος δε μετράται σε χρήμα. Συμπεράσματα για το τι γίνεται σε περιοχές εξόρυξης πετρελαίων μπορούμε να βγάλουμε από την εμπειρία και την ιστορία πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και για επιπτώσεις πολιτισμικές κοινωνικές γεωπολιτικές θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τόμους συζητήσεων.

»Όλα αυτά σε μία εποχή που οι ανανεώσιμές πηγές ενέργειας έχουν ξεπεράσει πλέον το στάδιο του πειραματισμού. Η εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες (για παράδειγμα στην Ευρώπη, στη πετρελαιοπαραγωγό Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεβούργο, Τσεχία, Σκωτία) λόγω χρήσης επικίνδυνων μεθόδων, της αναγνώρισης των καταστροφικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κλιματικής αλλαγής. Ύστερα από χρόνια αγώνα των κατοίκων της, πριν από λίγο καιρό, και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε τον τερματισμό του προγράμματος όλων των νέων εξορύξεων.

Δεν περιγράφουμε τίποτα άλλο για το έγκλημα που ήδη ξεκίνησε στην Ήπειρο με εφιαλτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αειφόρο πρωτογενή οικονομία. Ένα έγκλημα που θα επεκταθεί σε όλη τη δυτική και νότια Ελλάδα και τα απομεινάρια του θα κληροδοτηθούν στις επόμενες γενιές. Από τις Σκουριές μέχρι το Σαρωνικό και το Ελληνικό η καπιταλιστική ανάπτυξη καταστρέφει και ρημάζει. Σε αυτό το έγκλημα δεν θα σωπάσουμε και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ εγκατάλειψη των σχεδίων για την εκμετάλευση των υδρογονανθράκων σε χερσαία και θαλάσσια κοιτάσματα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 18:41