Η μανία της φύσης αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ-καρέ το πέρασμα της κακοκαιρίας από κατάστημα εστίασης στη Χαλκιδική.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου. Οι δυνατές ριπές του ανέμου παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάλληλοι επιχειρούν να μαζέψουν τα τραπέζια και τις καρέκλες που βρίσκονται στο εσωτερικό του εστιατορίου, ωστόσο αφήνουν στη μέση την εργασία τους, καθώς η κακοκαιρία πλησιάζει απειλητικά.

Ακούγονται φωνές να καλούν έναν υπάλληλο που εξακολουθεί να βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο να μπει μέσα, γιατί «θα σκοτωθεί».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο οπτικοακουστικό υλικό καταγράφονται τουρίστες να έχουν συγκεντρωθεί στη μέση του καταστήματος. Οι πόρτες κλείνουν και -τουλάχιστον στο εσωτερικό- επικρατεί ηρεμία. Όση ηρεμία θα μπορούσαν να έχουν οι άνθρωποι αυτοί αντικρίζοντας το τι συμβαίνει έξω…

Από τα παράθυρα εμφανίζονται νερά και δυνατοί άνεμοι να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Για καλή τους τύχη, οι άνθρωποι αυτοί πρόλαβαν να μπουν εγκαίρως στο κατάστημα και δεν κινδύνευσε κανείς.

Καρέ – καρέ η κακοκαιρία μέσα από αυτοκίνητο

Ακόμη ένα βίντεο που συγκλονίζει είναι αυτό που κατέγραψε οδηγός μέσα από το αυτοκίνητό του, ενώ ακολουθούσε τη διαδρομή Σίλατα-Καλλικράτεια.

 

Σύμφωνα με το kallikrateia.gr, οι επιβάτες του Ι.Χ. είπαν:

«Ήταν ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε ζήσει. Ξεκίνησε κυριολεκτικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε στα δύο μέτρα και νομίζαμε ότι θα τουμπάρει το αυτοκίνητο από τον αέρα. Κάποιοι από τους επιβάτες πανικοβλήθηκαν και γι’ αυτό συνεχίσαμε τη διαδρομή στην προσπάθειά μας να περάσουμε την καταιγίδα. Ευτυχώς, ο οδηγός μας γνώριζε τον δρόμο. Θα μπορούσαμε να έχουμε χτυπηθεί από δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, από κεραυνό ή από μπάζα που χτυπούσαν το αμάξι. Σωθήκαμε από θαύμα!».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης