Δείτε τι εξομολογήθηκαν δύο από τους πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ. Είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τα όσα έως σήμερα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ψυχολόγος και κοινωνιολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου, ως Τεχνική Σύμβουλος της οικογένειας του Άλεξ, συνάντησε και συνομίλησε (Ιούλιος 2006) με τα πέντε παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βιντεοσκοπημένο αυτό υλικό, προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα σύμφωνα με την ίδια. «Τα παιδιά γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά έχουν καθοδηγηθεί, εξαναγκαστεί, υποχρεωθεί να μην αναφέρουν και αντίθετα να αφηγηθούν με όσο πειστικότερο τρόπο γίνεται, τα ψευδή γεγονότα που συγκροτούν τη σεναριακή κατασκευή», υποστηρίζει η κ. Αντωνοπούλου, συμπληρώνοντας: «Τα παιδιά βρίσκονται σε ψυχολογική σύγκρουση. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποκαλύψουν και να μην αποκαλύψουν. Δηλαδή δύο νοητικές δραστηριότητες εκ διαμέτρου αντίθετες».

Το υλικό αυτό, αν και βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας του Άλεξ, δεν παραδόθηκε στη δικαιοσύνη, αλλά ούτε ζητήθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Μιχαλάκη Γεωργίου, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, να του παραδοθεί.

Δεύτερη εβδομάδα της δίκης των ανηλίκων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη των πέντε εμπλεκομένων διανύει τη δεύτερη εβδομάδα στο Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Από τους πέντε εμπλεκόμενους, φερόμενους δράστες, μόνο ο ένας επιμένει πως ο Άλεξ δολοφονήθηκε από την παρέα των πέντε στις 3/2/2006 και εξαφανίστηκε δύο μέρες αργότερα, στον Τριπόταμο της Βέροιας.

Οι υπόλοιποι τρεις ουδέποτε δέχτηκαν εμπλοκή τους στην υπόθεση, επιμένοντας πως το σενάριο της «τρικλοποδιάς» είναι δημιούργημα της αστυνομίας.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας άλλο ένα παιδί ανακάλεσε τα όσα αρχικά υποστήριξε, για δολοφονία του Άλεξ, την ίδια ώρα που η μητέρα του επέμενε για την… ενοχή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης