Τη στιγμή της σύγκρουσης τριών αυτοκινήτων στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το χρονικό του δυστυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 25χρονος Μολδαβός που μετέφερε 12 μετανάστες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο έγινε αντιληπτός από την Αστυνομία επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος του Αγίου Βασιλείου και ξεκίνησε από περιπολικό η επιτήρησή του, όπως τονίζουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές και όχι η καταδίωξή του.

Ο διακινητής όταν αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθούσε περιπολικό, ανέπτυξε ταχύτητα. Εκείνη τη στιγμή έβγαινε από διασταύρωση του χωριού ένας 64χρονος και ο 25χρονος φέρεται να παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να εμβολίσει το όχημα του 64χρονου, που προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο όχημα.

Από την σφοδρότατη σύγκρουση ο 64χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα του διακινητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρωινές ώρες σήμερα (29-09-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να εξέρχεται από την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Προφήτη, το οποίο κινούμενο προς την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 64χρονος.

Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ηλικιωμένου άνδρα. Από τα θραύσματα προκλήθηκαν φθορές σε τρίτο αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια οδό.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 25χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε δώδεκα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οπότε και συνελήφθη.

Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης