«Χειροπέδες» στη δράση των κακοποιών έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίστηκαν την υπόθεση και κατάφεραν να συλλάβουν μια… ντουζίνα πρόσωπα και να συμπεριλάβουν στη δικογραφία, συνολικά, 31 άτομα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο βίντεο, τα μέλη της σπείρας, γεμάτα έπαρση επιδεικνύουν τα χιλιάδες ευρώ τα οποία κέρδιζαν από τις παράνομες μεταφορές μεταναστών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «τα κέρδη της οργάνωσης από την πλήρη δραστηριότητά της εκτιμώνται στα 900.000 ευρώ». Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έχει στείλει ένας από τους πελάτες στον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη. Το όνομα με το οποίο τον ήξεραν όλοι στην πιάτσα ήταν «Χαμπίμπι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Χαμπίμπ, τι κάνεις, καλά; Τρία άτομα έχω για να μπουν κρυφά, είναι έτοιμο 2.000 ευρώ το κεφάλι. Τι λες; Είναι καλή τιμή; Αυτά τα τρία παιδιά μίλησαν με κάποιον άλλον και εγώ είπα ότι εσύ κάνεις σωστή δουλειά και αυτά θα έρθουν μαζί μας. Κάνε μου χάρη, μην πάρεις από εμένα πολλά λεφτά».

Σε άλλο μήνυμα που έχει στείλει «πελάτης» του κυκλώματος φαίνεται ένα από τα δρομολόγια για τη μεταφορά μεταναστών που χρησιμοποιούσε το παράνομο κύκλωμα.

«Γεια σου Χαμπίμπ. Τι κάνεις; Καλά; Τα παιδιά θέλεις να τα στείλεις σήμερα; Άκουσα ότι ο δρόμος από Βουλγαρία και Ελλάδα είναι ανοικτά είναι εύκολα, εσύ ξέρεις… Όταν μάθεις να με πάρεις τηλέφωνο. Γεια σου».

Επίσης, στο βίντεο που εξασφάλισε η zougla.gr, εμφανίζονται «πελάτες» του κυκλώματος να δίνουν το «πράσινο φως» στους δικούς τους ανθρώπους ώστε να πληρώσουν τα χρήματα για την μεταφορά τους, μέσω του συστήματος «Hawala». Όπως εξηγεί αστυνομικός, «όταν ένας αλλοδαπός στην Ελλάδα θέλει να στείλει χρήματα στη χώρα του, έρχεται σε επαφή με τον μεσολαβητή. Δίνει το ποσό που θέλει να στείλει και ο μεσολαβητής ειδοποιεί συνάδελφό του στην χώρα του εξωτερικού, ο οποίος κάνει την πληρωμή στον παραλήπτη σε τοπικό νόμισμα».

Όμως το κύκλωμα είχε και άλλη δραστηριότητα, την διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και σε σχολεία, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ μελών.

«Άγνωστος»: Ναι. Αυτά που του έδωσα. Δύο και άλλο ενάμισι που έχει μείνει από πριν. Για το σχολείο.   

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ»: Ναι;  

«Άγνωστος»: Ναι  

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ»: Ρε μαλ…κα εμένα θα με πάρει κάποιος μέχρι να ξανακοιμηθώ.

«Άγνωστος»: Πάρτον τηλέφωνο να στα φέρει πίσω τότε ρε.

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ»: Κι αυτός αύριο στο σχολείο τι θα δώσει;  

«Άγνωστος»: Άστο ένα και πάρε εσύ ένα ή δύο πίσω. Δώστου 15 σ’ αυτόν και είκοσι σε μένανε  

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ»: Καλά. Εσύ τα’ χεις μετρήσει τα λεκ; Γιατί δεν κατάλαβα τίποτα απ’ αυτό που έγραψες. Κάτι 75…  

«Άγνωστος»: Ναι όλα…ναι ρε τα’ χω μετρήσει. 

Οι συλληφθέντες κρατούνται και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν στον ανακριτή. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης