Μητρώο ανθρώπων που βρίσκονται σε ένδεια πρόκειται να δημιουργηθεί στο δήμο Βύρωνα, με σκοπό αφενός την καταγραφή τους και την ένταξή τους αφετέρου στις κοινωνικές δράσεις του δήμου.

Η καταγραφή των ατόμων που διαβιούν σε καθεστώς φτώχεια και κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βύρωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες που θα καταγραφούν στο Μητρώο θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας, συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης, τα οποία θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από το δήμο Βύρωνα.

Καλούνται λοιπόν όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα Μητρώα της Κοινωνικής Υπηρεσίας να προσέλθουν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής (Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας, 2ος όροφος), ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο και άδεια διαμονής σε ισχύ
2. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης
3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Αποδεικτικό ότι ο δικαιούχος είναι κάτοικος του Δήμου Βύρωνα (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ ή μισθωτήριο κατοικίας)
5. Κάρτα ανεργίας (Φωτοτυπία)
6. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε περίπτωση ΑμεΑ
7. Βιβλιάριο Ασθενείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί προληπτικός έλεγχος υπερλιπιδαιμίας (Χοληστερίνη – τριγλυκερίδια) για τα άτομα τρίτης ηλικίας από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού (τμήμα Προαγωγής Υγείας) του δήμου Βύρωνα σε τρία ΚΑΠΗ στις 10 Ιουνίου 2015 στον Καρέα, στις 15 Ιουνίου στης Μεταμόρφωσης και στις 16 και 18 Ιουνίου στης Αγίας Τριάδας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 7641702 και 210 7652588.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης