Λευκός φάκελος ο οποίος περιείχε usb stick (με προκήρυξη/video) καθώς και ένα μπουκάλι αναψυκτικού light των 500 ml εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr. Ο αποστολέας απειλεί μέσω προκήρυξης τις εταιρείες Coca Cola και Nestle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο usb stick ήταν αποθηκευμένη η προκήρυξη έξι σελίδων και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι εντός τεσσάρων ημερών από την αποστολή της μέλη της FAI/IRF ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα επανατοποθετήσουν στα ράφια των καταστημάτων μπουκάλια αναψυκτικών στα οποία έχουν εκχύσει 100 ml υδροχλωρικού οξέως.

Ο φάκελος που εστάλη στο zougla.gr

O φάκελος, το μπουκάλι, το usb stick

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραλήπτης του φακέλου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Το δείγμα εστάλη σε ειδικό εργαστήριο -όπως άλλωστε προτρέπει ο συντάκτης του κειμένου- για ανάλυση. Δεν επιχειρούμε τον εκφοβισμό του καταναλωτικού κοινού, όμως το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή χημική ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως το δείγμα είναι επικίνδυνο. Μετά το πέρας της ανάλυσης θα αναρτηθεί αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης και το video που την συνοδεύει.

Οι συνέπειες της κατάποσης 100 ml υδροχλωρικού οξέος

Το υδροχλωρικό οξύ είναι υδατικό διάλυμα του αέριου υδροχλωρίου με το οποίο έχει και τον ίδιο χημικό τύπο, HCl. Είναι ανόργανο ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό με πολλές και σημαντικές βιομηχανικές χρήσεις. Προσβάλλει το δέρμα και καταστρέφει κάθε φυτικό ή ζωικό ιστό. Το καθαρό υδροχλωρικό οξύ είναι τελείως άχρωμο, αλλά το υδροχλωρικό οξύ του εμπορίου είναι κιτρινωπό επειδή περιέχει προσμίξεις.

Το παλιότερο όνομά του ήταν σπίρτο του άλατος. Το όνομα αυτό το πήρε από την εποχή κατά την οποία παρασκευαζόταν αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μαγειρικό αλάτι το οποίο αποτελεί στη φύση άφθονη και φθηνή πρώτη ύλη.

Απευθυνθήκαμε στον χημικό και τεχνολόγο τροφίμων, Π. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό η κατάποση 100 ml υδροχλωρικού οξέως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος πιει έστω και μία γουλιά μπορεί να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού σε φάρυγγα και λάρυγγα. «Επηρεάζονται τα όργανα του ανθρώπου. Το HCl είναι πολύ ισχυρό διάλυμα, όπως η χλωρίνη. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μαρμάρων», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών», αναφέρει.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης