Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.

Bρήκαν καταφύγιο σε εκκλησία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού Βασιλί των Φαρσάλων για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη φονική κακοκαιρία.

Καταστροφική πλημμύρα στο Μουζάκι Καρδίτσας

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε και η Καρδίτσα, ενώ το Μουζάκι δέχτηκε τεράστιο πλήγμα. Έπεσε η γέφυρα στο Πευκόφυτο, «φούσκωσε» ο Πάμισος με το νερό να περνάει πάνω από την παλιά γέφυρα, ενώ η μανία του νερού έριξε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα στην πόλη του Μουζακίου για αρκετή ώρα. 

Στην πορεία εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φόβοι για άλλους αγνοούμενους. 

Δείτε το βίντεο:

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, mouzakinews.gr, meteo-thessalia.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης