Σε βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου φέρεται να είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στη δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως oι δράστες είχαν «σκάψει» το εσωτερικό του βιβλίου και είχαν τοποθετήσει την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μόλις ο κ. Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι Αρχές πήραν υλικό και αναζητούν το DNA των δραστών, από τα δύο γραμματόσημα του φακέλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος που φέρει στο δεξί μηρό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο κ. Παπαδήμος παραμένει για προληπτικούς λόγους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι θεράποντες γιατροί αν θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, την παραίτηση του Νίκου Τόσκα ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά την έμμεση παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξε κενό ασφαλείας στον έλεγχο του δέματος που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Χθες, Παρασκευή, εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στον πρώην πρωθυπουργό είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, ενώ έγινε γνωστό πως ο φερόμενος ως αποστολέας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Το αλαλούμ με τον έλεγχο του φακέλου

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή ο αστυνομικός της συνοδείας του κ. Παπαδήμου, κατέθεσε ότι ο φάκελος που έφτασε στα χέρια του κ. Παπαδήμου και τρεις ακόμα φάκελοι, είχαν φθάσει στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στο Ψυχικό και από εκεί μεταφέρθηκαν για έλεγχο στη Βουλή.

Ωστόσο, μετά την κατάθεση, διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής διέψευσαν ότι τα δέματα πέρασαν από έλεγχο. Ειδικότερα, ο φρούραρχος της Βουλής αμφισβήτησε τη μαρτυρία του αστυνομικού ότι το δέμα πέρασε από τον έλεγχο των μηχανημάτων της Βουλής, επικαλούμενος μια τυπική διαδικασία η οποία φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ισχυρισμοί που χτες αποδομήθηκαν, καθώς, όπως προέκυψε υπάρχει σχετικό video από το σημείο ελέγχου στο οποίο φαίνεται ο φρουρός του κ. Παπαδήμου να φθάνει στη Βουλή και να παραδίδει τους φακέλους για έλεγχο. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται τώρα είναι το εξής: Αν πράγματι ο φάκελος πέρασε από το μηχάνημα xray της Βουλής πώς γίνεται ο χειριστής να μην είδε στον απεικονιστή τα καλώδια του μηχανισμού;

Ομαλή η κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου

Ομαλή είναι η εξέλιξη της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν αλλαγές τραυμάτων επί κλίνης από την ιατρική ομάδα και διαπιστώθηκε ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων.

Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης