Τρία ασθενοφόρα θα δωρίσει η ολλανδική κυβέρνηση στην Ελλάδα ως βοήθεια για την προσφυγική κρίση. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί και η δωρεά 1 εκατ. ευρώ για τις δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα.

Η Ολλανδία έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα αυξήσει την εθελοντική συνεισφορά της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, UNHCR, με 9 εκατ. ευρώ για το 2016, λόγω της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι Ολλανδοί έχουν αναπτύξει μια «ομάδα Ασφάλειας των Συνόρων» αρκετών δεκάδων εμπειρογνωμόνων με δύο περιπολικά σκάφη, για την ενίσχυση των ελληνικών αρχών στη Χίο, υπό την αιγίδα του οργανισμού Frontex της ΕΕ. Η ομάδα θα βρίσκεται στο νησί για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Κάσπαρ Φέλντκαμπ δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση της κυβέρνησής του. «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε έμπρακτα. Δεδομένου ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια παραμένει αρκετά υψηλός, η καλή συνεργασία είναι σημαντική. Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τις δωρεές από την πλευρά της Ολλανδικής Κυβέρνησης, στα νησιά δραστηριοποιούνται εθελοντές και ανεξάρτητοι οργανισμοί από την Ολλανδία. Η Βασιλική Ολλανδική Οργάνωση Θαλάσσιας Διάσωσης σχεδιάζει να αναπτύξει δύο περιπολικά σκάφη στη Χίο για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (HRT), υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (IMRF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης