Στο πλαίσιο της βοήθειας που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε άπορες οικογένειες και στα συσσίτια για απόρους των Εκκλησιών στη Βόρεια Ελλάδα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, μοίρασε στις 05/06/2012, για 4η φορά από τον Φεβρουάριο του 2012, 47 τόνους με τρόφιμα και κρέας σε 10 Ιερές Μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα (Εδέσσης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Δημητριάδος και Αλμυρού, Σισανίου και Σιατιστής, Πολυάνης και Κιλκισιου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σιδηροκάστρου, Βέροιας, Νάουσης και Καμπανίας, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Καστοριάς) στον Δήμο Καλαμαριάς και στο Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (άπορες οικογένειες Κυπρίων).

Κατόπιν εισήγησης του γενικού προξένου και της προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, δόθηκε βοήθεια και σε τρεις φορείς της πόλης (Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδας και Γηροκομείο Ξάνθης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, με πρωτοβουλία του γενικού προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος, επισκέφθηκε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Δανιηλίδου τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Διαβεβαίωσε την πρόεδρο ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα σταθεί αρωγός στο έργο που επιτελείται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελλος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ενημέρωσε για τη βοήθεια που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε άπορες οικογένειες στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι παραμένει στη διάθεση του Πανοσιολογιότατου για τυχόν βοήθεια όσον αφορά τις ανάγκες της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε τρόφιμα. Συζήτησαν, επίσης, τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση και στις δύο χώρες.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης