Μία νεκρή και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε χθες στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο Σχηματάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν πάνω από 30 αυτοκίνητα, δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, όπου επέβαιναν μαθητές από το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, ενώ τη ζωή της έχασε μια 28χρονη, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τους συγγενείς της.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν πάνω από 30 αυτοκίνητα, δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, ενώ τη ζωή της έχασε μια 28χρονηΗ άτυχη κοπέλα είχε εγκλωβιστεί στο όχημα όπου επέβαινε και παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών να την απεγκλωβίσουν κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο αυτοκίνητο υπήρχε και συνεπιβάτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Αναφορικά με τους τραυματίες, πρόκειται για δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη άνθρωπος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, στη θωρακοχειρουργική πτέρυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρτυρίες σοκ

Στο eviazoom.gr μίλησαν αποκλειστικά η σύζυγος και ο φίλος του 39χρονου τραυματία οδηγού φορτηγού Θανάση Μπουτζαρέλου, που απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

«Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι καλά αυτή τη στιγμή. Πήγα και είδα πού έγινε η καραμπόλα και έχω σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ήταν τυχερός που κατάφερε και βγήκε από το φορτηγό» τονίζει η σύζυγός του.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε οκτώ περιστατικά που μας έφερε το ΕΚΑΒ. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στους συγγενείς της νεαρής κοπέλας που δεν τα κατάφερε. Από τους άλλους επτά, οι έξι είναι καλά και ο ένας είναι πιο σοβαρά. Πρόκειται για πέντε γυναίκες και δύο άνδρες».



Oι πρώτες φωτογραφίες-video από το σημείο του δυστυχήματος:

Εικόνες από το σημείο όπως μεταδόθηκαν στην Τηλεόραση της «Ζούγκλας»

Υλικές ζημιές σε Ι.Χ.

Τσιμεντένιο διαχωριστικό στο οποίο προσέκρουσε διερχόμενο Ι.Χ.

Γερανοί στο σημείο του δυστυχήματος

Βαν το οποίο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές

Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου

Το σημείο του δυστυχήματος στον χάρτη

To zougla.gr επικοινώνησε με οδηγό ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς κινούνταν λίγα μέτρα πίσω από το τελευταίο λεωφορείο που προσέκρουσε σε νταλίκα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο δρόμος ήταν γεμάτος πετρέλαιο, προφανώς από κάποια διαρροή. «Έβλεπα μπροστά μου να φρενάρουν πολλά οχήματα, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξεις το όχημα, ιδιαίτερα αν είχες αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το λεωφορείο έκανε πατινάζ πάνω στο οδόστρωμα».

Aνακοίνωση του ΕΚΑΒ:

Το Ε.Κ.Α.Β. αντεπεξήλθε με αμεσότητα στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη μετά τις 18:00 της 12ης
Δεκεμβρίου 2014, στο ύψος των παλιών διοδίων του Σχηματαρίου (στο ρεύμα προς Αθήνα), κατόπιν πολλαπλής σύγκρουσης μεγάλου αριθμού οχημάτων (περισσότερα από 30).

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166) δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 18:25 και στο επόμενο λεπτό (στις 18:26) έφτασε επιτόπου το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Ε.Κ.Α.Β. Θήβας.

Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Χαλκίδας (1) αλλά και της Αθήνας (5).

Συνολικά επιχείρησαν 6 ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με τη συνοδεία Ιατρών (σύνολο 7 ασθενοφόρα). Από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 1 νεκρό άτομο και 6 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας αρκετά σοβαρά.

Διαβάστε επίσης:
Μία νεκρή σε καραμπόλα 30 οχημάτων στο Σχηματάρι

Σφοδρή σύγκρουση με δύο νταλίκες έξω από τη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία με 5 νεκρούς και 30 τραυματίες

Με πληροφορίες από το eviazoom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης