Συνολικά 26  σημεία στο Βόλο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, περιλαμβάνει η πρόταση του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου internet, η οποία εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης ντόπιων και επισκεπτών (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, με έγγραφό της προς όλους τους Δήμους της χώρας η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi, ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση. Ζητήθηκε, συγκεκριμένα, να υποδειχθούν από τους Δήμους τα σημεία που θα πρέπει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου. Η προσφερόμενη υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα υπόκειται σε απομακρυσμένο έλεγχο και θα χαρακτηρίζεται από πολιτική ορθής χρήσης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, προτεραιότητα θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία των αστικών περιοχών και σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 600 κατοίκων με βάση την απογραφή του 2011, ενώ θα αξιολογηθούν και σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στα οποία ο επισκέπτης θα χρειαστεί πληροφορίες για την περιοχή και τις οποίες μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης