Τη φροντίδα δύο νεογνών που άφησαν οι Ελληνίδες μητέρες τους λόγω οικονομικής αδυναμίας έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου Βόλου και ήδη κάνει ενέργειες προκειμένου να προωθηθούν στις αρμόδιες δομές.

Κατά καιρούς στο νοσοκομείο Βόλου έχουν φιλοξενηθεί για αρκετές ημέρες νεογνά, αλλά αυτήν τη φορά το ιδιαίτερο είναι πως και οι δύο περιπτώσεις προέκυψαν σχεδόν ταυτόχρονα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των ημερών τα δύο νεογνά, που βρίσκονται στην αρμόδια μονάδα του «Αχιλλοπούλειου» εδώ και περίπου 40 ημέρες, θα έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες δομές, καθώς το νοσοκομείο Βόλου δεν μπορεί να κρατήσει για περισσότερο τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες αποχώρησαν για τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου τα τέσσερα αδελφάκια που είχαν μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική έπειτα από κινητοποίηση αρμόδιων τοπικών φορέων για να έχουν καλύτερη φροντίδα.

Παράλληλα, όμως, με τα τέσσερα αδελφάκια που φιλοξενούνταν στην Παιδιατρική Κλινική, το νοσοκομείο είχε ασχοληθεί και με τη φροντίδα αυτών των δύο νεογνών.

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τις περιπτώσεις παιδιών των οποίων οι γονείς τα αφήνουν στο νοσοκομείο για να προωθηθούν σε κοινωνικές δομές- ιδρύματα ανά την Ελλάδα και να φιλοξενηθούν εκεί, ενώ δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί και η διαδικασία της υιοθεσίας. Συνήθως πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, όπου οι μητέρες, ελληνικής ή αλλοδαπής καταγωγής, λαμβάνουν την απόφαση να αφήσουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο μπορεί να είναι και τέσσερα ή πέντε τα νεογνά που αφήνονται από φυσικό γονέα. Ο αριθμός ανά χρόνο ποικίλλει, με την κοινωνική υπηρεσία να διαθέτει την εμπειρία και την ευαισθησία να ενεργοποιηθεί και να κάνει το καλύτερο δυνατόν για τη φροντίδα των παιδιών.

Αυτό, άλλωστε, έγινε και με την περίπτωση των τεσσάρων παιδιών που βρίσκονταν για περίπου 15 ημέρες στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου και για όλο το διάστημα ήταν σε επικοινωνία με ιδρύματα και φορείς για τη φροντίδα τους.

Τελικά η λύση βρέθηκε μέσα από την Κιβωτό του Κόσμου και τις δομές της. Τα δύο αδελφάκια μεταφέρθηκαν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και τα άλλα δύο στις αντίστοιχες δομές στα Γιάννενα. Μάλιστα, μόλις λειτουργήσει η αντίστροφη δομή στον Βόλο, τότε θα μεταφερθούν εκεί.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης