Αριθμό – ρεκόρ 26.000 σφαγών «χτύπησαν» φέτος μέσα στην περίοδο των εορτών τα Σφαγεία Βόλου καταγράφοντας παράλληλα μικρή άνοδο στις εξαγωγές συγκριτικά με την περσινή περίοδο. Τα απολογιστικά στοιχεία κατέγραψε χθες ο υπεύθυνος των Σφαγείων του Δήμου Βόλου Παναγιώτης Καρέλας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι παρά την καλή πορεία των Σφαγείων φέτος για τη Μαγνησία υπήρξαν πολλές απώλειες ζωικού κεφαλαίου εξαιτίας της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Μόνο για την περίοδο των εορτών, όπως διευκρινίζει ο κ. Καρέλας έγιναν 26.000 σφαγές αμνοεριφίων από κτηνοτρόφους που έσπευσαν από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Σπερχειάδα, Εύβοιας και Μαγνησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον απολογισμό του 2014 για τα Σφαγεία του Βόλου, φανερώνεται ότι μέσα σε ένα χρόνο έγιναν οι σωστές κινήσεις και συνεργασίες με εμπόρους κρέατος και έτσι έκλεισαν μεγάλες συμφωνίες για εξαγωγές προς Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο. «Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί χάρη στις σωστές κινήσεις και συνεργασίες μας με τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος καταφέραμε να διακινήσουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος μέσω εξαγωγών. Μάλιστα, φέτος πετύχαμε τις μεγαλύτερες τιμές κιλού στα αμνοερίφια προς όφελος των κτηνοτρόφων και αυτό ως επιχείρηση μας κάνει να νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση γιατί ήμασταν το Σφαγείο με την μεγαλύτερη τιμή αγοράς των αμνοεριφίων», επισημαίνει ο υπεύθυνος λειτουργίας των Σφαγείων Δήμου Βόλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα νούμερα που καταγράφηκαν και οι κτηνοτρόφοι που εμπιστεύθηκαν τόσο μέσα στη χρονιά όσο και την περίοδο των εορτών την επιχείρηση αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο δυνατά έχουν γίνει φέτος τα Σφαγεία.

Όπως εξηγεί ο κ. Καρέλας όταν παρέλαβε την επιχείρηση, υπήρχαν κτηνοτρόφοι του Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη των Σφαγείων Βόλου και σήμερα όχι μόνο έχουν γίνει γνωστά αλλά έχουν κερδίσει και την εμπιστοσύνη τους.

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυσάρεστο φέτος, σύμφωνα με τον κ. Καρέλα, είναι πως τα «σημάδια» της οικονομικής κρίσης ήταν εντονότερα στον κλάδο, γεγονός που μεταφράζεται με λιγότερες σφαγές για τα κρεοπωλεία του Βόλου.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, ο υπεύθυνος των σφαγείων εξηγεί, ότι εάν τα Σφαγεία δεν έκαναν φέτος εξαγωγές θα αντιμετώπιζαν προβλήματα, όπως επίσης και οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας αφού θα δυσκολεύονταν να πουλήσουν τα αμνοερίφια και σε περίπτωση που επιτυγχάνονταν συμφωνίες θα ήταν σε πολύ μικρότερες τιμές.

«Πραγματικά για τις εξαγωγές που έχουμε καταφέρει ως Σφαγεία Βόλου θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Βασίλη Νικολάου που μαζί καταφέραμε να δυναμώσουμε το εξαγωγικό κομμάτι της επιχείρησης και να εξυπηρετήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι κτηνοτρόφων και φυσικά να πετύχουμε τις μεγαλύτερες τιμές προς συμφέρον των κτηνοτρόφων μας», αναφέρει ο κ. Καρέλας.

Όσον αφορά τις φετινές απώλειες ζωικού κεφαλαίου λόγω καταρροϊκού πυρετού, ο κ. Καρέλας αναφέρει πως ήταν πράγματι πλήγμα για τον κλάδο ωστόσο διευκρινίζει πως παρά τις απώλειες η φετινή χρονιά είχε μικρή άνοδο συγκριτικά με πέρυσι. «Αυτό αποδεικνύει ότι αντέξαμε σε πολλά προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν σαν Σφαγείο από προβλήματα παλαιών διοικήσεων και από τον καταρροϊκό πυρετό που σίγουρα υπήρξε μεγάλη μείωση ζωικού κεφαλαίου», εξηγεί ο ίδιος προσθέτοντας μάλιστα ότι την περίοδο των εορτών εργάζονταν στο Σφαγείο πάνω από 80 άτομα ημερησίως.

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης