Βόλος: Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση ο κυκλικός κόμβος μπροστά από το Δημαρχείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:14
Βόλος: Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε σε χρήση ο κυκλικός κόμβος μπροστά από το Δημαρχείο

Έναν από τους ομορφότερους και πλέον πρακτικούς κόμβους απέκτησε ο Βόλος. O κυκλικός οδικός κόμβος, μπροστά από το εμβληματικό δημαρχιακό μέγαρο του Βόλου, δόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην κυκλοφορία, στο πιο νευραλγικό σημείο της πόλης.

Στον συγκεκριμένο οδικό κόμβο διασταυρώνονται οι λεωφόροι Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου και Λαμπράκη, καθώς και η οδός Ιάσονος, και πάντα αποτελούσε σημείο μεγάλων κυκλοφοριακών συμφορήσεων μέχρι και πριν από λίγο καιρό, όταν άρχισαν να εκτελούνται έργα για την αναμόρφωση της περιοχής με χρηματοδότηση του αρμόδιου υπουργείου.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής σήμερα στήθηκε στον κόμβο, πάνω σε βάθρο, εντυπωσιακό ομοίωμα του συμβόλου της πόλης του Βόλου, της περίφημης «Αργούς» της αργοναυτικής εκστρατείας, διαστάσεων 4 μέτρων σε μήκος και 3,50 μέτρων σε ύψος.

Η «Αργώ» κατασκευάσθηκε από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 5 χιλιοστών, το ίδιο και τα κουπιά των Αργοναυτών, ενώ το πανί αποτελείται και αυτό από πλέγμα ανοξείδωτου χάλυβα που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και αντέχει στο χρόνο. Στους θεατές του μνημείου μάλιστα δίνεται η εντύπωση ότι η «Αργώ» βρίσκεται στον αέρα, αφού γύρω από το μνημείο υπάρχουν πίδακες νερού που καλύπτουν τις συνδέσεις.

Ο κόμβος του Δημαρχείου είναι ο τέταρτος που ολοκληρώθηκε μέσα στο κέντρο του Βόλου, με συνολικό κόστος χρηματοδότησης 1,6 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατασκευασθούν άλλοι τρεις κόμβοι στα «Αστέρια», στον Ναυτικό Όμιλο και στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφιών: volosday.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:14